Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

0

Με τον νόμο 2193/94, που ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή στις 24 Φεβρουαρίου του 1994 και δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου του ίδιου έτους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθιερώθηκε και επίσημα η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τίμησε φέτος την ημέρα Μνήμης με δύο ξεχωριστές και συμβολικές εκδηλώσεις.

Την Κυριακή 15 Μαΐου τελέστηκε στον χώρο του Μνημείου Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων της Νέας Φιλαδέλφειας επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος καθώς και ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δ. Υψηλάντης» Γιώργος Σαραφίδης.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο της πόλης Γ. Βούρο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Κανταρέλη, εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων, εκπροσώπους των τοπικών Κοινοτήτων Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων και φορέων της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Η τελετή  ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου ο Δήμαρχος, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι συλλόγων και πολίτες, συγκεντρώθηκαν στο Μνημείο Ηρώων της Νέας Χαλκηδόνας, και προχώρησαν σε μία συμβολική και συνάμα συγκινητική κίνηση, ανάβοντας 103 κεριά για τις 353.000 ψυχές που χάθηκαν άδικα, αλλά και για αυτούς που επέζησαν διωγμένοι από τα πατρογονικά τους εδάφη έχοντας χάσει γονείς, παιδιά, αδέλφια, συγγενείς και φίλους αγωνίστηκαν για μια νέα ζωή στη Μητέρα Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθρο«Ανακοίνωση – πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων εθελοντών της κοινωνικής δράσης Δωρεάν Υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων»
Επόμενο άρθροΞενάγηση ωφελούμενων του Προγράμματος ESTIA στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.