Οι εκδηλώσεις του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

0

Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τίμησε την Διεθνή ημέρα Μουσείων και στο  πλαίσιο του «Έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού» διοργάνωσε την Τετάρτη 18 Μαΐου σειρά εκδηλώσεων.

Αρχικά έγινε η παρουσίαση του νέου λευκώματος του Μουσείου με τίτλο «Ενθύμια από τις χαμένες πατρίδες».

Το συγκεκριμένο λεύκωμα αποτελεί ένα ονειρικά αποτυπωμένο ταξίδι στον χρόνο, μέσα από συλλεκτικές και ανέκδοτες φωτογραφίες, ειδικά επιμελημένο και αφιερωμένο στην επέτειο των 100 χρόνων μνήμης από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ακολούθησε ομιλία με θέμα «Το ελληνικό εν Μικρά Ασία Σεδάν»; από τον Αλέξανδρο Μακρή,  Δρ Ιστορίας του ΕΚΠΑ.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση της ψηφιοποίησης των αντικειμένων του Μουσείου, καθώς και της τρισδιάστατης απεικόνισης των χώρων και των εκθεμάτων του.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος και η προϊσταμένη του Π.Π.Ι.Ε.Δ. Λευκοθέα Στεργίου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού Μιχάλης Κουτσάκης, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αλέκος Γούλας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Ηλίας Γκρίντζαλης, στελέχη του Δήμου, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, δωρητές ενθυμημάτων καθώς και πολλοί συμπολίτες μας.

Προηγούμενο άρθροAφιερωμένο στον Ποντιακό Ελληνισμό το 2ο τεύχος της σχολικής εφημερίδας eπαλμογράφος του 2ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΠρόσκληση τακτικής συνεδρίασης οικ. επιτροπής 25.5.2022 (Ωρα 9.30 π.μ.)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.