Bράβευση των μαθητών του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας απο την Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου

0

Η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου επισκέφθηκε και βράβευσε τους μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας

 

Το σχολικό συγκρότημα του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στα Πευκάκια, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτη 05 Απριλίου 2022 η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, συνοδευόμενη από την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ελένη Αλατσίδου και την Πρόεδρο Α/βθμιας Σχολικής Επιτροπής Αγγελική Δούκα.

 

Την Δήμαρχο και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτριος Κωσταγιάννης, η Υποδιευθύντρια κ. Χρυσούλα Γιάννου, δάσκαλοι και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γιώργος Ανδριέλος με τα μέλη του Δ.Σ. κ. Γεωργία Μάντεση και κ. Μαρία Συροπούλου.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Δήμαρχος ενημερώθηκε εκτενώς από την Διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς, σχετικά με ζητήματα του συγκροτήματος, κατέγραψε τα αιτήματά τους, ενώ διαπίστωσε με ικανοποίηση την πρόοδο της σχολικής μονάδας και την άψογη συνεργασία με τον Δήμο.

 

Ο Διευθυντής του σχολείου παρουσίασε στην κ. Δήμαρχο τις αυξημένες απαιτήσεις του Πειραματικού λόγω της Πιλοτικής Εφαρμογής των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών, ενημέρωσε για τους 6 Ομίλους Αριστείας και Καινοτομίας που λειτουργούν στο σχολείο και ευχαρίστησε την κ. Δήμαρχο, την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ελένη Αλατσίδου και την Πρόεδρο Α/βθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αγγελική Δούκα, για την κατανόηση και την στήριξη στις ανάγκες του σχολείου.

 

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώνοντας την κ. Δήμαρχο για τα κτιριακά θέματα, αλλά και τους αυξημένους πόρους και υποδομές που χρειάζεται το Πειραματικό να λειτουργήσει σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία, και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην Δήμαρχο για την έως τώρα άψογη συνεργασία και υποστήριξη κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του σχολείου ως Πειραματικού.

 

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου και Προπονητής των Ομάδων Ρομποτικής Κ. Δημήτριος Κωσταγιάννης παρουσίασε στην κ. Δήμαρχο τα δυο project της μαθητικής ομάδας Gemma Robot Neas Ionias που έφεραν σπουδαίες πανελλαδικές διακρίσεις για την πόλη της Νέας Ιωνίας, κατακτώντας:

▪ την 2η θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής,

κατακτώντας 3η και 4η θέση καλύτερης μακέτας,

▪ την τιμητική διάκριση του Προπονητή και Διευθυντή του σχολείου στο Πανελλήνιο,

▪ καθώς και την τιμητική παρουσίαση του project στον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

 

Στο τέλος, η Δήμαρχος βράβευσε τους μαθητές για τις επιπλέον διακρίσεις σε διαγωνισμούς όπως:

▪ Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το θέατρο, όπου κατακτήσαμε τα Βραβεία για Σκηνικά και Κουστούμια, Χορογραφίας, Μουσικής Επένδυσης και Συμμετοχής στη Δράση σε Πανελλήνιο επίπεδο,

▪ Τη δημιουργία παιχνιδιού TOPOPOLY, στα πλαίσια του Κύκλου δεξιοτήτων «Παγκόσμια και τοπική κληρονομιά» με ιδιαίτερη αναφορά στους πρόσφυγες της Νέας Ιωνίας και των 100 ετών που συμπληρώνει η πόλη το 2023,

▪ Τη συμμετοχή των μαθητών σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Αριστοτέλης και Μαθηματικών Ευκλείδης.

 

Τέλος η κ. Δήμαρχος συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την καθοδήγηση και ευχήθηκε σε όλους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση τις μεγάλες επιτυχίες που αποδεικνύουν άλλωστε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων της πόλης. Ευχαρίστησε από καρδιάς τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Δημήτριο Κωσταγιάννη, την υποδιευθύντρια Χρυσούλα Γιάννου, τους εκπαιδευτικούς, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργο Ανδριέλλο και τους γονείς για τη φιλοξενία και την όλη συνεργασία μας. Το μέλλον ανήκει στους νέους και στις νέες μας, ανήκει σε μια Νέα Ιωνία σύγχρονη και καινοτόμα πόλη.

 

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαρίστησαν την κ. Δήμαρχο, την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ελένη Αλατσίδου και την Πρόεδρο Α/βθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αγγελική Δούκα, για την επίσκεψη στο μοναδικό Πειραματικό Σχολείο του Δήμου για την στήριξή τους στο Καινοτόμο έργο που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία.

Προηγούμενο άρθροΠροπασχάλια Επετειακή Εκδήλωση Ιεράς Μητροπόλεως και ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων στις οδούς Κύπρου και Παλληκαρίδη στη Νέα Χαλκηδόνα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.