Σημαντική νίκη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού για το παρεκκλήσι στο Κάτω Κουκλάκι. Αναλυτικό ρεπορτάζ

0

Όπως είναι γνωστό στην συνεδρίαση της 4ης Απριλίου 2022 υπήρχε στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας το θέμα: “Έγκριση τοποθέτησης προκατασκευασμένου Ι. Ναού επί των οδών Λ. Κατσώνη και Ζ.Παπαντωνίου στη Νέα Χαλκηδόνα, προς εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής, κατόπιν αιτήματος της Ι. Μητρόπολης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος”.
Επ’ αυτού και μετά την πρόταση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου για θετική εισήγηση εκ μέρους του Δήμου και του Δ.Σ., υπήρξε αναλυτική συζήτηση επί τέσσερις και πλέον ώρες, όπου ακούστηκαν τα επιχειρήματα όλων των πλευρών.
Στη συνεδρίαση να σημειώσουμε πως παραβρέθηκαν εκπροσωπώντας την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Αρχιμ. π. Επιφάνιος, καθώς και ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε στο Δημοτικό Συμβούλιο το σώμα ενέκρινε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (19 υπέρ – 8 κατά) την τοποθέτηση του προκατασκευασμένου παρεκκλησίου (πρόκειται επί της ουσίας για παρεκκλήσι του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας της Θεοτόκου, ενορία που από ιδρύσεώς της περιλαμβάνει τις περιοχές Χρυσσαλίδος και Κουκλακίου Νέας Χαλκηδόνας).
Στα της ψηφοφορίας υπέρ της έγκρισης της τοποθέτησης του μικρού παρεκκλησίου (ναΐσκου) ψήφισαν 3 δημοτικές παρατάξεις (!).
Σύσσωμη η παράταξη του δημάρχου «Πολιτών Πολιτεία», σύσσωμη η παράταξη «πόλη της καρδιάς μας Ν.Φ.-Ν.Χ.», η παράταξη «Πόλης Ενότητα», καθώς και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Καταψήφισε το θέμα η παράταξη του κ. Βασιλόπουλου «Δύναμη Πολιτών» και η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Το παρεκκλήσι (παρεκκλήσι προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου κατά πληροφορίες) πρόκειται να τοποθετηθεί στο γεωτεμάχιο με ΚΑΕΚ 051060135003/010, που ανήκει βάσει των όσων τουλάχιστον αναφέρουν τα στελέχη της δημοτικής αρχής της πόλης μας στην κυριότητα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.
Η απόφαση αυτή του Δ.Σ. έλαβε αύξοντα αριθμό 31/2022.
Ακολούθησε από πλευράς του γειτονικού Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού προσφυγή εναντίον της απόφασης του ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής, καθώς και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ειρηνοδικείο Ιλίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, το ειρηνοδικείο Ιλίου ΑΠΕΡΡΙΨΕ στις 18/04/2022 το αίτημα προσωρινής διαταγής, καθώς επίσης και την λήψη των αιτουμένων ασφαλιστικών περί νομής μέτρων.

Προηγούμενο άρθρο«Δέματα Αγάπης» από την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας
Επόμενο άρθροΠροηγιασμένη Θεία Λειτουργία και Ιερό Ευχέλαιο στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.