Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τιμά το 2022, έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

0

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τιμά το 2022, έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και τον βίαιο ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Εκτός των προγραμματισμένων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, ο Δήμος Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν., προχώρησε σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού τοποθετώντας ένα πρωτότυπο σκηνικό που πλαισιώνει το άγαλμα της Μάνας, στην ομώνυμη πλατεία, στο κέντρο της πόλης.

Τα δυο σπάνια ντοκουμέντα από τα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής και το σύνθημα «2022, Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού – 100 χρόνια Μνήμης» αποτελούν μια κομψή και λιτή εικαστική παρέμβαση που αφήνει ένα μόνιμο αποτύπωμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και των επετειακών εκδηλώσεων.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Α.Γούλα – E.Παπαλουκά : Παύση των εργασιών για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου-3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΙσόβαθμος στην 5η θέση ο Νικόλας Δεληγιάννης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι κωφών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.