Επιστολή Α.Γούλα – E.Παπαλουκά : Παύση των εργασιών για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου-3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας

0

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Αντιδήμαρχε Παιδείας,

Κυρίες και κύριοι μέλη του Δ.Σ.

Επισκεφτήκαμε στις 30 Μαρτίου το χώρο ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου-3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας. Σκοπός ήταν να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι  την πορεία των έργων και το εύρος  των εργασιών.  Έκπληκτοι διαπιστώσαμε πως όχι μόνο δεν υπάρχει εντατικοποίηση εργασιών, ώστε να είναι δυνατή η παράδοση του έργου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά αντιθέτως, πως υπάρχει παύση εργασιών!  Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με αρμόδιους στην  ΚΤΥΠ ΑΕ «Κτιριακές Υποδομές » και στην περιφέρεια Αττικής, καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Περιφέρεια Αττικής, αλλά χωρίς επιτυχία. Οι πληροφορίες μάλιστα που λάβαμε από την      Γ΄ΕΛΜΕ μιλούν για έλλειψη χρηματοδότησης και αδυναμία υλοποίησης του έργου σε βαθμό τέτοιο, που να μην είναι εφικτή η χρήση των υπό ανέγερση  σχολικών κτιρίων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Είναι ιδιαίτερο  λυπηρό το γεγονός πως δεν ολοκληρώθηκε μέχρι σήμερα  ένα έργο, που οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν αρχές του 2018. Τα τεράστια κτιριακά προβλήματα του υπάρχοντος σχολικού συγκροτήματος του 3ου Γυμνασίου-3ου Λυκείου, κάνουν τη σχολική ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών ανυπόφορη. Αν προσθέσουμε και την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου για την συντήρηση των παλαιών σχολικών κτιρίων η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη.

Γι αυτούς τους λόγους  ζητούμε

1.       να υπάρξει ενημέρωση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

2.       να κληθούν σε αυτή εκπρόσωποι της ΚΤΥΠ ΑΕ, της Περιφέρειας Αττικής και της Γ΄ ΕΛΜΕ

3.       να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία και παράσταση διαμαρτυρίας της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων στις αρμόδιες υπηρεσίες

4.       να ενημερωθούν οι βουλευτές του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών

 

Αλέκος Γούλας

Ευτυχία Παπαλουκά

Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημ.Συμβουλίου 4.4.2022 (Ωρα 7 μ.μ.)
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Νέας Ιωνίας τιμά το 2022, έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.