Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης και με τη δέουσα επισημότητα τιμήθηκε η επέτειος από τα 78 χρόνια της ηρωικής αντίστασης 22 εκτελεσθέντων από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής

0

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε τη μνήμη των 22 εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Καλογρέζας

Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης και με τη δέουσα επισημότητα, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω της πανδημίας, τιμήθηκε η επέτειος από τα 78 χρόνια της ηρωικής αντίστασης 22 εκτελεσθέντων από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, ο ΟΠΑΝ, οι Συγγενείς των Εκτελεσθέντων, τα μέλη της Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, δημοτικές παρατάξεις, σωματεία και φορείς της πόλης, απέδωσαν τις δέουσες τιμές και φέτος στις εκδηλώσεις μνήμης για τους γενναίους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία.

Το πρωί της Κυριακής 20 Μαρτίου τελέσθηκε το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογρέζα και ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η καθιερωμένη τελετή κατάθεσης στεφάνων στον τόπο θυσίας και στο μνημείο, η τήρηση σιγής ενός λεπτού, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου καθώς και ερμηνείες μεγάλων μουσικών έργων από τη χορωδία του ΟΠΑΝ υπό τη διεύθυνση Βαγγέλη Σαραντίδη.

Τελετάρχες της εκδήλωσης ήταν η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Σακκαλόγλου και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Σπηλιωτόπουλος.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης, εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και τοπικών αρχών, όπως επίσης και πλήθος πολιτών που ακολούθησαν την πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Προηγούμενο άρθροΗ ΦΕΑ αφυπνίστηκε και δεν χαρίστηκε (ούτε) στην Κάτω Αχαγιά…
Επόμενο άρθροΔήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Έναρξη του προγράμματος «Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων» για μαθητές της Α’ λυκείου της πόλης μας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.