Στην τελετή απονομής πτυχίων και προαγωγών σε εθελοντές του τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

0

Στην τελετή απονομής πτυχίων και προαγωγών σε εθελοντές του τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: « Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να τιμούμε έμπρακτα την άοκνη προσφορά των Ελλήνων ερυθροσταυριτών, αυτούς του ανώνυμους ήρωες της κοινωνίας μας»

Το διαχρονικά  πολύτιμο  έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη σημαντική κοινωνική προσφορά όλων των εθελοντών του Οργανισμού σε κρίσιμες περιόδους της χώρας, εξήρε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την τελετή απονομής πτυχίων και προαγωγών σε εθελοντές του τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο.

Τον κ. Πατούλη ο οποίος είχε την τιμή και τη χαρά να απονείμει και ο ίδιος πτυχία σε εθελοντές υποδέχθηκε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Α. Αυγερινός.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Γ. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος.  

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη θερμά τον Πρόεδρο Α. Αυγερινό και όλα τα μέλη της διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το ουσιαστικό κοινωνικό λειτούργημα που παρέχει ο Οργανισμός για πολλά χρόνια στη χώρα, καθώς και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισημαίνοντας ότι αποτελούν του ανώνυμους ήρωες της κοινωνίας μας.

«Ως Περιφερειάρχης Αττικής και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ θέλω να σας διαμηνύσω πως θα συνεχίσω να είμαι έμπρακτα στο πλευρό σας, στηρίζοντας το έργο σας και τιμώντας την προσφορά σας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

« Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υπό την άξια διοίκηση του είναι τα τελευταία χρόνια σε περίοδο ακμής και πανταχού παρών σε κάθε δύσκολη περίοδο της χώρας, όπως είναι η πανδημία, αλλά  και οι καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την πατρίδα μας. Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας οι υπηρεσίες που παρέχετε ανιδιοτελώς είναι πολύτιμες, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την συμπαράσταση.

Τιμούμε την αδιάκοπη παρουσία και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πορεία των 144 ετών, που σπεύδει πάντα αρωγός στην έκτακτη ανάγκη. Που εκπαιδεύει τους εθελοντές και το δυναμικό του για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής, και στέκει διαχρονικά δίπλα στον ανθρώπινο πόνο, με την παροχή Πρώτων Βοηθειών και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Ιδιαίτερα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσέτρεξε ουσιαστικά, στην ανακούφιση των πολιτών και τις ευάλωτες ομάδες που έχουν πληγεί δραματικότερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών, των ασυνόδευτων ανηλίκων, των ηλικιωμένων και των αστέγων.

Στις δύσκολες ώρες, που η φυσική ή η ανθρώπινη καταστροφή, η ασθένεια , η επιδημία, μαυρίζουν κι ανατρέπουν τις ζωές των συμπολιτών μας, ο ερυθροσταυρίτης και η ερυθροσταυρίτισσα είναι το παράδειγμα του ήρωα ανάμεσα μας που μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε και αποτελούν ισχυρό πρότυπο και πηγή έμπνευσης για να ελπίσουμε ξανά.

Δείτε σχετικό βίντεο από την τελετή στο παρακάτω Link:

https://youtu.be/7oOPSYmcaUw

Προηγούμενο άρθροΑναφορά και στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή απο τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής που τίμησε την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης
Επόμενο άρθροΔωρεάν rapid tests στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (01/04/2022)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.