Εμποροπανήγυρη Πρωτομαγιάς : Επιστολή Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Ε.Ε.

ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2108211915/6942840256

Email:omospondia.yp.em.ee@gmail.com

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1997

ΑΡ.ΠΡΩΤ. ΑΘ. 4028/97 Α.Φ.Μ. 999540096

ΠΡΟΣ κ.κ.

  1. Δήμαρχο
  2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
  3. Δημοτικούς Συμβούλους

Αθήνα 14/3/2022

Αρ. Εξ/νου  98/2022

ΑΙΤΗΜΑ–ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ: Λειτουργία εμποροπανήγυρης της Πρωτομαγιάς για το έτος 2022

      ******************************

  Α.Η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ – ΜΕΛΩΝ Ε.Ε.» ενεργούσα εν προκειμένω κατ’ εξουσιοδότηση και εντολή των πρωτοβάθμιων σωματείων υπαίθριων εμπόρων της χώρας και σύμφωνα με τους σκοπούς που καθορίζει ο θεσμικός της ρόλος έχει καθήκον και υποχρέωση να διαφυλάττει τα συμφέροντα του κλάδου των υπαίθριων εμπόρων και  να απευθύνεται σε κάθε αρμόδια αρχή για την δημιουργία και διασφάλιση των όρων και προϋποθέσεων της λειτουργίας κάθε υπαίθριας δραστηριότητας, για θρησκευτικούς, επετειακούς, εθιμοτυπικούς και εορταστικούς ή μη λόγους και συναφών επιτηδευμάτων.  

Σύμφωνα με τα παραπάνω και την προσήλωσή μας στις εκ του Συντάγματός μας απορρέουσες αρχές της ισονομίας και ισοτιμίας των πολιτών, της προάσπισης του δικαιώματος στην προσωπική ελευθερία και την εργασία (άρθρα 2, 4, 5 και 22 Σ) και με αίσθημα ευθύνης έναντι του κλάδου των υπαίθριων εμπόρων η Ομοσπονδία έχει καθήκον και υποχρέωση να γνωστοποιήσει σε φορείς εξουσίας τα πρακτικά προβλήματα που έχουν ήδη προκύψει το τελευταίο διάστημα ένεκα των περιοριστικών μέτρων, και τα οποία θέτουν σε άμεσο κίνδυνο το δικαίωμα στην εργασία μας και την διαβίωση των υπαίθριων εμπόρων, των οικογενειών και των εργαζομένων τους.

 

Β. Οι υπαίθριοι έμποροι, με το παρατεταμένο lockdown,επλήγησαν άμεσα από τα περιοριστικά μέτρα δεδομένου ότι ανεστάλη η λειτουργία κάθε μορφής υπαίθριας αγοράς από την πρώτη στιγμή (ΠΝΠ- ΦΕΚ 42Α’/22.02.2020,  ΦΕΚ 55Α’/11.03.2020 κ.α.)

Ωστόσο ο περιορισμός εξάπλωσης της πανδημίας, οδήγησε την κυβέρνηση σε άρση του lockdownκαι άνοιγμα όλων των παραγωγικών δυνάμεων προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία της χώρας, οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατόπιν εγκρίσεως από την Ειδική Επιτροπή Επιστημόνων αποφάσισε την επανεκκίνηση της λειτουργίας  όλων των υπαίθριων αγορών του άρθρου 38 του Ν. 4497/2017& των βραχυχρόνιων αγορών του ν.4849/21  (Κυριακάτικες αγορές, εμποροπανηγύρεις και λοιπές υπαίθριες αγορές) σύμφωνα με τους κανόνες  που ισχύουν ήδη για τις λαϊκές αγορές ( ΦΕΚ 891τεύχος Β΄/25/2/2022 αρ.1 πίνακας Α, παρ.21& 22).

Ήδη από το περασμένο έτος(2021) και μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας μας   οι δήμοι & οι Περιφέρειες σε όλη την επικράτεια λειτουργούν κανονικά όλες τις υπαίθριες εμποροπανηγύρεις.

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διαχειρίστηκε την διοργάνωση στο Πεδίον του Άρεως «Χριστούγεννα στο πάρκο μας» με μεγάλη επιτυχία, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μετά την επιτυχία των Χριστουγέννων η Περιφέρεια Αττικής παραχώρησε το Πεδίον του Άρεως ομόφωνα στην Ομοσπονδία για την διοργάνωση του Πασχαλινού Χωριού με τίτλο «Πάσχα στο Πάρκο μας».

Οι Δήμοι Αθηναίων, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου, Περιστερίου, Ξάνθης, Νέας Καρβάλης, Πύργου, Τριφυλίας, Κροκεών, Ναυπλίου, Αχαρνών κ.ά., ήδη διεξάγουν τις εμποροπανηγύρεις στα όρια τους, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται κάθε φορά στις σχετικές αποφάσεις και μειώνουν τις τιμές του τέλους κατάληψης στο 50 % προκειμένου να ενισχύσουν τον κλάδο του υπαίθριου εμπορίου και γενικότερα την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η κεντρική εξουσία παίρνει μία σειρά από μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων παραγωγικών και εμπορικών δυνάμεων της χώρας έτσι ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Προς τούτο επικαλούμαστε  τα ακόλουθα,

  1. Ήδη ο κλάδος μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με αποτέλεσμα να προκύπτει μείζον ζήτημα επιβίωσης των υπαίθρων εμπόρων και των οικογενειών τους, οι οποίοι κλήθηκαν να διαβιώνουν με τα ελάχιστα που οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να καλύψουν καλά-καλά ούτε  την «εν στενή έννοια»  της διατροφής τους, δημιουργείται  περαιτέρω αδυναμία ανταπόκρισης σε φορολογικές, ασφαλιστικές κ.α. υποχρεώσεις! Από την επαναλειτουργία των σχετικών ΚΑΔ η ελάχιστη κρατική στήριξη σταμάτησε! ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Στην αντιμετώπιση των επαχθών οικονομικών συνεπειών από την πανδημία πρέπει  όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Το μεγάλο στοίχημα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας πρέπει να το κερδίσουμε ενωμένοι! Στην νίκη αυτή οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι μαζί, χέρι-χέρι,   κεντρική εξουσία,  ΟΤΑ, φορείς, παραγωγικές δυνάμεις.

     ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

  1. Να προβείτε έγκαιρα στις ενέργειες που προβλέπονται για την ομαλή διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης.
  2. Την τριήμερη διάρκεια της εμποροπανήγυρης της Πρωτομαγιάς
  • Την καλύτερη δυνατή μείωση του τέλους κατάληψης της εμποροπανήγυρης καθώς ήδη έχει μείνει «κλειστή» δύο χρόνια. Η μείωση του τέλους κατάληψης θα έχει σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη συμμετοχή συναδέλφων συνεπώς και θα υπάρξει και αύξηση των εσόδων του δήμου σας.
  1. Φέτος ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με άλλες εμποροπανηγύρεις που  έχουν την μισή τιμή, όπως:
  • Δήμος Αθηναίων εμποροπανήγυρη του Αγ. Θωμά τιμή των 4 μέτρων 130€
  • Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης «ποντιακό πανοϋρ» τιμή των 4 μέτρων 100€
  • Δήμος Αχαρνών τετραήμερη διάρκεια έκπτωση 50% στην
    Α΄ και στην Β΄ ζώνη δηλαδή, 45€ και 35€ αντίστοιχα και την Γ΄ ζώνη ατελώς.

 

Σας ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Θα τηρήσουμε αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα προβλέπονται από τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Ζητάμε την θετική σας αντιμετώπιση στα δίκαια αιτήματα μας.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Τηλέφωνα επικοινωνίας :

κος Βόσσος Ιωάννης Υπ. Δημ. Σχέσεων 6977728243

Κα Καντεράκη Αικατερίνη Γ. Γραμματέας 6942840256

Για την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛ/ΤΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Ε.Ε.    

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Παναγιώτης ΤΣΑΚΟΥΤΗ                           Αικ. Βαρδή ΚΑΝΤΕΡΑΚΗ

 

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Χεϊζάνογλου Παπαλουκά σχετικά με τον διαγωνισμό λογοτύπου του Δήμου
Επόμενο άρθροΝέο κύκλο εξετάσεων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.