Συνεχίζεται με ενταντικούς ρυθμούς το πρόγραμμα απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

0
Συνεχίζεται με ενταντικούς ρυθμούς το πρόγραμμα απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως η διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα αλλά με τις συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αστυνομίας και των συναρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας (όπως της υπηρεσίας Καθαριότητας) έχουν απομακρυνθεί τους τελευταίους μήνες δεκάδες οχήματα (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, τρέιλερ κλπ).
Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα εντοπίζονται στο κοινόχρηστο δημοτικό δίκτυο των διοικητικών ορίων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.
Για την διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων η διαδικασία που βάσει νόμου απαιτείται είναι η εξής:
– Εντοπισμός, φωτογράφιση του οχήματος και σύνταξη έκθεσης εντοπισμού.
– Σύνταξη έκθεσης αυτοψίας, επικόλληση ειδικού σήματος – ειδοποίησης που το χαρακτηρίζει εγκ/νο όχημα και φωτογράφιση, σε χρονική διάρκεια ενός μήνα για όχημα σε παράνομη στάθμευση και τριών μηνών σε νόμιμη θέση στάθμευσης, για τα Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ.
– Για τα εγκ/να όπως μοτοσικλέτες, βάρκες, τρέιλερ, μηχανήματα έργου, τροχόσπιτα, ο αντίστοιχος χρόνος μεταξύ της έκθεσης εντοπισμού και έκθεσης αυτοψίας ορίζεται σε 10 ημέρες ή 20 ημέρες ανάλογα με τη θέση στάθμευσης.
-Ακολουθεί η αλληλογραφία με το Τμ. Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών, τη ΔΔΔΥ, το Τελωνείο Αθηνών και λοιπών άλλων συναρμοδίων φορέων πληροφόρησης.
– Εάν το όχημα φέρει πινακίδες ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης του με σχετική επιστολή. Η απομάκρυνση των οχημάτων γίνεται μετά την πάροδο 45 ημερών από την έκθεση αυτοψίας και την επικόλληση του ειδικού σήματος.
 Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Μπερδέσης δήλωσε σχετικά: «Τον τελευταίο έναν τουλάχιστον χρόνο τα στελέχη της δημοτικής μας αστυνομίας δουλεύουν εντατικά, με συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο, και στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική μας Αρχή για τη βελτίωση της αισθητικής και της καθαριότητας στο Δήμο μας, ώστε να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερα εγκαταλελειμμένα οχήματα από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Η δουλειά και σε αυτόν τον τομέα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Στόχος όπως έχω ξαναπεί, τόσο προσωπικός όσο και της υπηρεσίας είναι να γίνει η περισυλλογή και του τελευταίου εγκαταλελειμμένου οχήματος εντός των ορίων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας».
 Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, οι πολίτες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας μπορούν να αποστέλλουν το σχετικό αίτημά τους και ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας καταγραφής αιτημάτων που χρησιμοποιείται στο Δήμο μας τον τελευταίο ένα περίπου χρόνο (δείτε σχετικά εδώ: https://webapp.novoville.com/).
Δείτε την ανάρτηση και περισότερες φωτογραφίες απο το Δήμο και εδώ
Προηγούμενο άρθροΠαρασκευή 25/2 στη λαϊκή αγορά – Νέα δράση δωρεάν rapid test από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής και την Περιφέρεια
Επόμενο άρθροΣΟΝΦ : Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου – 1ο Τουρνουά Rapid 2022
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.