Θερμότατες ευχές για το νέο έτος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Γαβριήλ στην εφημερίδα fx-news

0

Θερμότατες ευχές για το νέο έτος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.Γαβριήλ στην εφημερίδα fx-news

Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω θερμότατες ευχές προς όλες και όλους τους αναγνώστες και αναγνώστριες της έγκριτης τοπικής μας εφημερίδας Fxnews Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για μια καλή και ευλογημένη χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη, δύναμη και υπομονή.

Εύχομαι το 2022 να αποτελέσει για όλους μας μία ολοκαίνουργια αρχή σε όνειρα, οράματα και προσδοκίες, αλλά και σε διδάγματα, ώστε όλοι μας να μάθουμε επιτέλους να εκτιμούμε αυτά που ήδη έχουμε και αυτά που πραγματικά στη ζωή αξίζουν.

Ζούμε σε μία περίοδο πανδημίας, σε μία περίοδο που δοκιμάζεται η υγεία μας, το πολυτιμότερο αγαθό που προσφέρει ο Θεός στον άνθρωπο, και μαζί με την υγεία δοκιμάζονται και οι ανθρώπινες σχέσεις. Η προσωπική επικοινωνία, η συνοχή, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η κατανόηση και η ανθρώπινη συνύπαρξη καθημερινά κλονίζονται.

Και αφού όλοι και όλα γύρω μας μιλούν συνεχώς για θεραπεία, τη νέα αυτή χρονιά ας προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας. Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα, αλλά και ψυχή. Και όταν η ψυχή υποφέρει τότε υποφέρει και το σώμα.

Γι’ αυτό τη νέα αυτή χρονιά ας έρθουμε πιο κοντά στον γεννηθέντα Χριστό για να θεραπεύσουμε την ψυχή μας. Το έχουμε ανάγκη. Έχουμε ανάγκη να συμφιλιωθούμε μαζί Του, έχουμε ανάγκη να ανοίξουμε την καρδιά μας σε Εκείνον, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αγαπήσουμε και τον συνάνθρωπό μας.

Το 2022 είναι επίσης ένα έτος ορόσημο τόσο για ολόκληρη την Ελλάδα, όσο βεβαίως και για την τοπική μας κοινωνία, ιδιαίτερα δε για την τοπική μας Εκκλησία.

Ονομάστηκε «Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού», αφού η συμπλήρωση 100 ετών (1922-2022) από την καταστροφή της Σμύρνης και τον απόλυτο ξεριζωμό του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής σηματοδοτεί όχι μόνο την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση όλων μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορία, την μνήμη, τις παραδόσεις, τις ρίζες και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Για τον λόγο αυτό, με την χάρη του Θεού, η τοπική μας Εκκλησία, σε συνεργασία με τους Δήμους Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Ηρακλείου Αττικής προγραμματίζει μία σειρά εκδηλώσεων μνήμης, θρησκευτικών, πολιτιστικών, θεατρικών, μουσικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών που θα λάβουν χώρα όλο το έτος 2022.

Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει. Γι΄ αυτό απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες και όλους της δημότες μας να αγκαλιάσουν την σημαντική αυτή πρωτοβουλία και να συμμετάσχουν ενεργά, από όπου και όπως ο καθένας επιθυμεί, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουμε το πνεύμα, τις αξίες και τον πολιτιστικό πλούτο του Μικρασιατικού Ελληνισμού προς τη νέα γενιά.

Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους!

 

Ο Μητροπολίτης

† Ο Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας,

Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ

Προηγούμενο άρθροΕφημερίδα Fx-news: Διαβάστε on-line το νέο τεύχος Ιανουαρίου 2022
Επόμενο άρθροΆρθρο Αναστάσιου Λιάσκου Προέδρου Πολεμικού Μουσείου π.Υφυπουργού για την εφημερίδα fx-news
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.