Η ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας / Νέας Χαλκηδόνας αποχαιρετά τη Σ Νίτσα Παπανικολάου

0

Με θλίψη αποχαιρετάμε τη συντρόφισσα Νίτσα Παπανικολάου η οποία έφυγε από τη ζωή στα 98 της χρόνια. Γεννήθηκε στον Ίασμο Κομοτηνής όπου στα 15 της χρόνια οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Η οικογένειά της δρούσε μέσα στις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ. Στη συνέχεια αγωνιζόταν μέσα από τις γραμμές του Κόμματος από διάφορες και απαιτητικές χρεώσεις.

Ήταν δραστήριο μέλος της ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Ξεχώριζε για τη μαχητικότητά και τη μαζικότητα της. Είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος του παλαιού Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας επί δημαρχίας του κομμουνιστή Δήμαρχου Σάββα Σταματιάδη (1979-1990). Η συντρόφισσα Νίτσα είχε πρωτοστατήσει, στα χρόνια αυτά, στη δημιουργία ΚΑΠΗ και βρεφονηπιακών σταθμών στην περιοχή.

Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Συλλόγου Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας της ΟΓΕ. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας καθώς και μέλος του προεδρείου της. Επίσης, είχε διατελέσει πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Η πολιτική κηδεία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 11.30 στο νεκροταφείο Ιάσμου Ροδόπης.

Η ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στα παιδιά και τα εγγόνια της.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Αλ. Γούλα-Ευτ. Παπαλουκά προς ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
Επόμενο άρθροΔιπλή Πρόσκληση σε ειδική και τακτική συνεδρίαση δημ.συμβουλίου Δευτέρα 31.1.2022 (ΩΡΑ 19.00 & 19.30 Μ.Μ.)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.