Εκδήλωση για το Περιβάλλον και την Πράσινη Ανάπτυξη – Σάββατο 12/2/2022 – 6:30 μ.μ. – ΠΠΙΕΔ (Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας) – Κομματική οργάνωση Ν.Φ.-Ν.Χ. του ΚΚΕ

0

ΑΚΡΙΒΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ … ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ & ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ … ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ …

πόσο φιλολαϊκή είναι τελικά η ‘πράσινη’ ανάπτυξη;

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς «γεγονότων» στην περιοχή όπου αποτυπώνεται ο ευρύτερος σχεδιασμός της λεγόμενης ανάπτυξης και οι συνέπειες αυτής της προοπτικής.

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του γηπέδου και η υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Βρίσκεται σε εξέλιξη το Ιωνικό Κέντρο στον Περισσό. Προωθείται μια σειρά από έργα όπως η μετατροπή του Άλσους σε πάρκο για την καλύτερη εμπορευματική αξιοποίηση του και η μετατροπή της Λ. Δεκελείας σε ταχείας κυκλοφορίας. Αυτό θα κόψει τη Ν. Φιλαδέλφεια στη μέση και θα καταργήσει τον πεζόδρομο για τη διαπλάτυνσή της. Η κατάργηση του Πάρκου Μικρασιάτων και η κατασκευή υπόγειου τριώροφου παρκινγκ. Η κατάργηση της κεντρικής πλατείας, της πολύπαθης πλατείας Πατριάρχου και η μετατροπή της σε κυκλικό κόμβο. Η κατάργηση της προστασίας των περιοχών κατοικίας στον προσφυγικό συνοικισμό και η μετατροπή του ιστορικού κέντρου σε εμπορικό κέντρο. Η πολλαπλή ‘αξιοποίηση’ με αλλαγή χρήσης στην περιοχή της Μπριτάνια και της Βαμβακουργίας με τις αδιαμόρφωτες εκτάσεις και τα ρέματα Ποδονίφτη και Προμπονά, έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την έλλειψη σε υποδομές για σχολικά κτίρια, παιδικές χαρές, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις κ.ο.κ..

Ταυτόχρονα, σχολεία πλημμυρίζουν, ρέματα υπερχειλίζουν, ενώ παραδίνονται δημοτικές υπηρεσίες και περιουσία βορά στους ιδιώτες, όπως η ιδιωτικοποίηση του Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου και η παράδοση του οικόπεδου του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού στη Μητρόπολη με ταυτόχρονη κατάργηση του.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα της προοπτικής των σχεδίων μερίδας του κεφαλαίου για να βγάλει ζεστό χρήμα. Προοπτική την οποία θα πληρώσει τελικά ο εργαζόμενος λαός με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, των ενοικίων, των δημοτικών φόρων, της ενέργειας και τελικά τον αποκλεισμό του κάτοικου, του αυτοασχολούμενου, του μικρού έμπορου από την περιοχή του μεγάλου επενδυτικού project της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε σένα και σου λέει:

ΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Σε αυτόν το σχεδιασμό δεν χωράν οι σύγχρονες ανάγκες της πλειοψηφίας για στέγαση, για δουλειά με δικαιώματα, για ελεύθερους χώρους, για λαϊκό αθλητισμό, για πολιτισμό, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο, όλο και πιο φανερό, ότι ο σημερινός δρόμος ανάπτυξης, που ακολουθούν όλα τα αστικά κόμματα, οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές, υπονομεύει την ισόρροπη σχέση που πρέπει και μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στην ανθρώπινη δραστηριότητα και τη φύση, προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Το ΚΚΕ έχει πρόταση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας, ώστε να διασφαλίζεται η ισόρροπη σχέση ανθρώπου και φύσης, να συνυπολογίζονται οι ανάγκες του εργαζόμενου ανθρώπου, οι δυνατότητες της κοινωνικής παραγωγής και η ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Σε καλούμε στην εκδήλωση – συζήτηση το ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 18:30 στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. (Λ. Δεκελείας 152 & Αττάλειας 2 – Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας). Θα μιλήσουν ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής και του Τμήματος Οικονομίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ και η Δανάη Γκούμα, μέλος της Επιτροπής για το Περιβάλλον της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ & δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Φ. – Ν.Χ..

Προηγούμενο άρθροΗ εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Νέα Ιωνία
Επόμενο άρθροΤακτική έχει γίνει πλέον η εκστρατεία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την ευαισθητοποίηση των γυναικών της πόλης
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.