Για τις κινητοποιήσεις στον χώρο της παιδείας και την κατάσταση των σχολείων του Δήμου μας

0

Αυτές τις μέρες χιλιάδες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα βρέθηκαν στους δρόμους αγωνιζόμενοι για τα αυτονόητα: για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη του απαιτούμενου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, μέτρα για επαρκή καθαριότητα, δωρεάν και με ευθύνη του ΕΟΔΥ επαναλαμβανόμενα τεστ, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, μέτρα για την κάλυψη των μαθησιακών κενών, την αντιμετώπιση σοβαρών κτηριακών και άλλων προβλημάτων υποδομής.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις δίκαιες διεκδικήσεις μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Ενώσαμε τη φωνή μας στα συλλαλητήρια στις 13 και 20 Γενάρη, που διοργάνωσαν σωματεία εκπαιδευτικών, η ομοσπονδία γονέων  και το συντονιστικό των μαθητών. Βρεθήκαμε με τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας στις συγκεντρώσεις στο Δημαρχείο και άλλες κινητοποιήσεις που  πραγματοποίησαν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ χαρακτηρίζει και αυτή, όπως οι προηγούμενες, “κόστος” τα αυτονόητα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υγεία και την μόρφωση των παιδιών μας. Την ίδια στιγμή ξέρει μια χαρά να σκορπά δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα που υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Στην ίδια ρότα και η Δημοτική Αρχή ΚΙΝΑΛ-ΝΔ του κ Βούρου. Ενώ στην περιοχή μας για να τις ανάγκες των επιχειρηματικών σχεδίων γίνεται “πάρτι εκατομμυρίων” η μόνιμη επωδός προς τους μαθητές, τους γονιούς, τους εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψη των σχολείων είναι “δεν υπάρχουν χρήματα”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη 19 Γενάρη, με όλα σχεδόν τα Λύκεια και Γυμνάσια  σε κινητοποιήσεις, ο κ. Βούρος κόμπαζε στην Οικονομική Επιτροπή  για τον… αγώνα που έκανε φτάνοντας μέχρι το υπουργικό γραφείο του κ. Πέτσα για να αποσπάσει 2 εκατομμύρια για τις ανάγκες “καλωπισμού” μιας μικρής περιοχής πέριξ του γηπέδου.

Τα μισά εάν έκανε η Δημοτική Αρχή για να εξασφαλίσει έστω το 1/10 αυτών των χρημάτων δεν θα μιλάγαμε σήμερα για έλλειψη καθαριστριών και για στοιχειώδη προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για  Κυβέρνηση, Περιφέρεια και την Δημοτική Αρχή:

  • Nα μην αντιστοιχεί ούτε 1 καθαρίστρια ανά σχολική μονάδα,
  • Να μην υπάρχει καθόλου βοηθητικό προσωπικό,
  • Να συνεχίζει η εικόνα εγκατάλειψης και γύμνιας εξοπλισμού των σχολείων,
  • Να θεωρούνται “κανονικότητα” τα κενά εκπαιδευτικών,
  • Να διανύουμε τον 6ο χρόνο από την ανακοίνωση της ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου –  Λυκείου αλλά σε προτεραιότητα να είναι η επίσπευση της .. υπογειοποίησης,
  • Να εμπαίζονται απροκάλυπτα γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές για την νέα πτέρυγα του 1ου Λυκείου,
  • Να υπάρχει σιωπή για το μέλλον του 1ου ΕΠΑΛ,
  • Να μην έχει προχωρήσει ουσιαστικός αντισεισμικός έλεγχος και θωράκιση στα σχολικά κτίρια.

Φροντίστε τουλάχιστον με το νέο κύμα ψύχους και κακοκαιρίας που έρχεται να λειτουργήσει κανονικά η θέρμανση σε όλες τις σχολικές και προσχολικές μονάδες  για όλες τις ώρες λειτουργίας τους.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Νίκος Σερετάκης

Δανάη Γκούμα

Γιάννης Ζαχαριάδης

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση οικ. επιτροπής Τετάρτη 26.1.2022 (ΩΡΑ 9.30 Π.Μ.)
Επόμενο άρθροΕφημερίδα Fx-news: Διαβάστε on-line το νέο τεύχος Ιανουαρίου 2022
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.