Συνέντευξη Κώστα Μπίγαλη στην εφημερίδα fx-news

0

Τιμώντας τον νέοτοποθετηθέντα Αντιδήμαρχο Πρασίνου & Άλσους κ.Κώστα Μπίγαλη σας παραθέτουμε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα fxnews

  1. K. Μπίγαλη πρόσφατα αναλάβατε καθήκοντα Αντιδημάρχου Πρασίνου & Άλσους. Ποιες πιστεύετε πως πρέπει να είναι οι προτεραιότητές σε αυτόν τον σημαντικό τομέα δράσης; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

Πέρα από τις πάγιες ανάγκες και τις καθημερινές εργασίες στον τομέα του Πρασίνου και του Άλσους που εξυπηρετούνται από το προσωπικό, εγώ σαν αιρετός έχω πάντα ως προτεραιότητά μου τους δημότες.

Πιστεύω ακράδαντα πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, μέσα στα πλαίσια βέβαια των οικονομικών δυνατοτήτων του προϋπολογισμού του τομέα Πρασίνου, αλλά και του Δήμου γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση δεχόμαστε καθημερινά πολλά αιτήματα δημοτών προς λύση που όπως εξήγησα είναι η πρώτη μας, η πρώτη μου προτεραιότητα.

Σε αυτόν τομέα έχουμε επίσης ως στόχο  πέραν των συντηρήσεων που γίνονται, να βρούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αναπλάσουμε έναν σημαντικό αριθμό από τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους που έχουμε στο Δήμο μας, σε μια συνολικότερη προσπάθεια αναβάθμισης της αισθητικής τους.

Χωρίς φυσικά να ξεχνάμε και την συνολική ανάπλαση και την αισθητική του πολύτιμου, ιστορικού άλσους, που από παιδί κι εγώ έχω λατρέψει σαν χώρο αναψυχής και χαλάρωσης από τις πιέσεις της καθημερινότητας.

  1. Θα θέλαμε την άποψή σας για το μέχρι σήμερα έργο της Δημοτικής Αρχής του κ. Βούρου.

Πιστεύω ότι η Δημοτική αρχή του Γιάννη του Βουρου μέχρι στιγμής έχει θετικό πρόσημο από πλευράς έργου παρ όλο που η ανάληψη της διοίκησης συνέπεσε με την πολύ δύσκολη συγκυρία του ξεσπάσματος της πανδημίας, με σοβαρές επιπτώσεις στα έσοδα του δήμου, τα οποία έσοδα είναι πάντα πολύ σημαντικά για την διεκπεραίωση του έργου της οποίας δημοτικής αρχής.

Ο στόχος μέχρι το τέλος της θητείας μας είναι, εκτός από την διαρκή προσπάθεια καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής των δημοτών, να ολοκληρώσουμε κάποια σοβαρά έργα όπως η αντικατάσταση του υπάρχοντος ηλεκτροφωτισμού του δήμου με νέας τεχνολογίας (led), η κατασκευή της πεζογέφυρας στη Νέα Χαλκηδόνα που θα συνδέει το πάρκο Αποστολάκη με τον Σκλαβενίτη και βεβαία η έγκαιρη ολοκλήρωση των συνόδων έργων του νέου γηπέδου της αγαπημένης μας ΑΕΚ που έχει μείνει άστεγη σχεδόν είκοσι χρόνια και επιτελούς μέχρι το Φθινόπωρο θα μπει στο καινούργιο της “σπίτι”.

  1. Είναι γνωστό ότι πέραν από κάτοικος του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είστε και φίλαθλος της ΑΕΚ. Σε λίγους μήνες αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ποια τα συναισθήματά σας για αυτό;

Προαναφέρθηκα στην αγάπη μου για την ΑΕΚ γιατί την ακολουθώ από μικρό παιδί και είμαι και προσφυγικής καταγωγής από τον πάτερα μου όποτε δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς.

Τα συναισθήματα μου για το νέο γήπεδο είναι πολύ έντονα γιατί η ΑΕΚ είναι από τα ελάχιστα αθλητικά σωματεία στην χωρά που έχει παραχωρημένο από το κράτος ιδιόκτητο χώρο στον οποίο ως γνωστόν έχτισαν οι πρόσφυγες το πρώτο γήπεδο, στην κυριολεξία με τα ίδια τους τα χεριά.

Στο νέο δε Μικρασιατικό μουσείο που θα λειτουργήσει μέσα στο νέο γήπεδο η οικογένεια μας θα συνεισφέρει ένα πολύ σπάνιο έγγραφο με ημερομηνία 19 Ιουνίου 1919 το οποίο άφορα στην αίτηση αποζημίωσης από την τοπική προεστεία της προγιαγιάς μου Σοφίας Μπάγκιου για ζημίες του σπιτιού της από τους Τούρκους Τσέτες που τρομοκρατούσαν τότε τους Μικρασιάτες Έλληνες για να φύγουν και να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Οπότε καταλαβαίνετε πως νοιώθω για το νέο μας γήπεδο..!

  1. Υπάρχει η άποψη σε μερίδα κατοίκων της Νέας Χαλκηδόνας, πως μετά την συνένωση με τη Νέα Φιλαδέλφεια, η Νέα Χαλκηδόνα τίθεται σε δεύτερο πλάνο από τις διοικήσεις του Δήμου. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη. Θεωρείτε πως ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή έχουν εστιάσει όσο θα έπρεπε στην περιοχή που και εσείς διαμένετε;

Από τα αποτελέσματα των εκλογών που αφορούσαν στη Νέα Χαλκηδόνα είναι προφανές ότι αποδοκιμάστηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή και επειδή εγώ είμαι γέννημα-θρέμμα Νέοχαλκηδονιωτης και τουλάχιστον οι παλαιότεροι με ξέρουν πριν καν ασχοληθώ με την μουσική, και μιλάω καθημερινά μαζί τους, έχω εισπράξει την έντονη δυσαρέσκεια τους για τον άνισο μέχρι πρότινος τρόπο αντιμετώπισης των δύο συνενωμένων πλέον Δήμων. Γιατί μπορεί να ενώθηκαν η Νέα Φιλαδέλφεια με τη Νέα Χαλκηδόνα διοικητικά στα πλαίσια του Καλλικράτη, αλλά δεν έπαυσαν στην ουσία να είναι δύο πόλεις, δύο μεγάλες συνοικίες, με συγκεκριμένες ανάγκες, και δεν μπορώ να δεχθώ λ.χ την παντελώς λανθασμένη απόφαση της κατάργησης του ταχυδρομείου και του αστυνομικού τμήματος της Νέας Χαλκηδόνας με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των δημοτών αλλά και την αύξηση της εγκληματικότητας.

Είναι ένα από τα παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό. Είναι σε κάθε περίπτωση απαράδεκτο και ήδη έχω ζητήσει από τον Δήμαρχο να ξεκινήσουμε όποιες διαδικασίες απαιτούνται, κινήσεις πίεσης προς τα ΕΛΤΑ και το υπουργείο προστασίας του πολίτη ώστε να επαναλειτουργήσουν τόσο το ταχυδρομείο, όσο και το αστυνομικό τμήμα Νέας Χαλκηδόνας.

Δεν εξαρτάται βεβαία από την δική μας βούληση αλλά εμείς οφείλουμε να ασκήσουμε την μεγαλύτερη δυνατή πίεση και να ελπίσουμε ότι τελικά θα γίνει το αυτονόητο για αυτό το απολυτά δίκαιο αίτημα. Θα δείξει…

  1. Κλείνοντας θα θέλαμε εν συντομία την άποψή σας για τις δράσεις της δημοτικής αρχής στον τομέα του Πολιτισμού, καθώς είναι σχεδόν πανθομολογούμενο πως έχουν γίνει βήματα αναβάθμισης και παρουσιάζονται στο κοινό αρκετά ποιοτικές εκδηλώσεις. Ποια η άποψή σας για αυτό;

Πιστεύω πως λόγω της καλλιτεχνικής ιδιότητας και της μακράς επαγγελματικής πορείας του Δημάρχου Γιάννη Βούρου έχει σαφώς αναβαθμιστεί ο τομέας του πολιτισμού με ποιοτικές επιλογές εκδηλώσεων που πάντα πρέπει να έχουν στόχο την αναβάθμιση όσον αφορά την αισθητική.

Θεωρώ και πιστεύω ότι αυτό σαφώς έχει διαφανεί από το ενδιαφέρον και την προσέλευση των συμπολιτών μας στα διάφορα προγράμματα που έχουμε ως δημοτική αρχή παρουσιάσει (εκδηλώσεις πολιτιστικού Σεπτέμβρη, Μνήμες Μικράς Ασίας κλπ). Επίσης οι άνθρωποι του Δήμου που εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού έχουν και αυτοί καθοριστική συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια ποιοτικών πολιτιστικών επιλόγων, αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι η σύμπτωση δημάρχου – καλλιτέχνη έχει παίξει σημαντικό ρόλο για το πολιτιστικό έργο που επιτελείται.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.

Προηγούμενο άρθροΕυχές απο τον Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Ηλιάκη
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ & Υπογειοποίηση : Ολες οι τελευταίες εξελίξεις απο τις Εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.