Συνέντευξη Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας / Χαλκηδόνας κ.Γιάννη Βούρου στην εφημερίδα Fx-news

0

Συνέντευξη Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας / Χαλκηδόνας κ.Γιάννη Βούρου στην εφημερίδα Fx-news , ηλεκτρονική και έντυπη , η οποία πραγματοποιήθηκε 1/12/2021 στη Νέα Φιλαδέλφεια πέριξ του Γηπέδου της ΑΕΚ & της Υπογειοποίησης

  • κ. Δήμαρχε με χαρά σας φιλοξενούμε στην εφημερίδα μας, την fxnews, στην εφημερίδα της πόλης που για 11 χρόνια πρωταγωνιστεί στην ενημέρωση των συνδημοτών μας. Βρισκόμαστε στο χώρο της υπογειοποίησης της οδού Π. Κωνσταντίνου, θα θέλαμε να μας πείτε σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο καθώς και την άποψή σας για αυτό.

Αρχικά να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που δίνετε σήμερα μέσω της εφημερίδα σας, τονίζοντας φυσικά και εγώ με τη σειρά μου, πως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η fx-news συνεχίζει την πορεία της, την πορεία της ενημέρωσης, της αντικειμενικότητας, του ρεπορτάζ και των ειδήσεων. Ο πλουραλισμός και η σφαιρική ενημέρωση μόνο καλό κάνουν στην τοπική μας κοινωνία.

Όσον αφορά τώρα το ερώτημά σας. Η υπογειοποίηση των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου & Φωκών είναι ένα μεγάλο έργο για την πόλη μας και τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Έχει ολοκληρωθεί το 80% περίπου του έργου και μέσα στους επόμενους μήνες και στις αρχές του 2022 θα έχουμε την χαρά να δούμε να γίνονται τα εγκαίνια.

Να τίθεται δηλαδή στην κυκλοφορία ο υπογειοποιημένος πλέον δρόμος, και να δίνεται προς χρήση σε όλους τους δημότες, τους πολίτες, τους επισκέπτες, ένας πολύ μεγάλος, περιποιημένος και καλαίσθητος πεζόδρομος, ένα νέος, ένας ακόμη ελεύθερος και κοινόχρηστος χώρος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένας ελεύθερος χώρος σε μια Αττική που πασχίζουμε ή που θα έπρεπε να πασχίζουμε και για το τελευταίο ελεύθερο τμ.

Ένας ελεύθερος χώρος δίπλα στο αγαπημένο μας άλσος, ένα πεζόδρομος δίπλα στο γήπεδο της ΑΕΚ, εδώ στο ιστορικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, ένας χώρος στον οποίο μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους, με κατάληξη την μεγάλη πλατεία που θα δημιουργηθεί στην οδό Φωκών, έξω από την παλιά σκεπαστή, όπως θα θυμούνται οι λίγο μεγαλύτεροι.

Ένα έργο που να θυμίσουμε πως πέρασε από χίλια, μύρια κύματα, μιας και δεν ήταν λίγοι αυτοί που το «πολέμησαν» και αντιτάχθηκαν σε αυτό… Ας τα αφήσουμε όμως όλα αυτά στο παρελθόν.

Σήμερα με χαρά μπορώ να πω πως τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στη δημοτική αρχή αλλά και ο απλός κόσμος που στάθηκε υπέρ αυτού του έργου, αισθανόμαστε μία ηθική ικανοποίηση που το βλέπουμε να ολοκληρώνεται. Φυσικά μην παραλείψω αναφέρω την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, που ήταν ουσιώδης και κρίσιμη, που ήταν στην αρμοδιότητά της και χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο για την πόλη μας έργο. Ένα έργα που θα απολαμβάνουν οι Νεοφιλαδελφειώτες και οι Νεοχαλκηδονιώτες καθημερινά, αλλά και οι επισκέπτες του γηπέδου της ΑΕΚ, και του άλσους.

  • Προχωρώντας λίγα μέτρα βλέπουμε τους χώρους που δημιουργούνται πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ. Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια για αυτούς;

Φυσικά. Είμαστε στο σημείο που θα δημιουργηθούν οι πεζόδρομοι γύρω από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Πεζόδρομοι που θα συνορεύουν με το άλσος και θα δένουν αρμονικά με αυτό με τους αναβαθμούς. Μιας και θα ακολουθήσουν στο σημείο, όπως πιθανόν να έχετε διαβάσει και στις σχετικές μελέτες που πρόσφατα φέραμε και εγκρίναμε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου, δενδροφυτεύσεις, φυτεύσεις θάμνων κλπ.

Τους αναβαθμούς που πρότεινα την δημιουργία τους ως Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο, που προτείναμε ως δημοτική αρχή, τότε που υπήρχαν δημοσιεύματα και τοποθετήσεις τοπικών παραγόντων με τίτλους του τύπου… «κάτω τα χέρια από το Άλσος κύριε Βούρο»…, και που όπως θα έχετε δει και στα σχέδια είναι ένα ακόμη έργο υψηλής αισθητικής, σε σχέση με τον τοίχο 6 μέτρων που αρχικά είχε προταθεί να γίνει μεταξύ άλσους και γηπέδου.

Και εδώ οφείλω να ανοίξω μία παρένθεση και να πω πως αν επί μήνες δεν δουλεύαμε πάνω σε κάθε λεπτομέρεια, κάθε σημείο των αλλαγών και των τροποποιήσεων που έπρεπε να γίνουν και έγιναν εν τέλει στη προϋπάρχουσα εγκεκριμένη μελέτη διαχείρισης του άλσους, τίποτα από αυτά που συζητάμε σήμερα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Και το λέω αυτό για να εμπεδώσουν και οι πλέον δύσπιστοι πως τίποτα στο δημόσιο, στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και β’ βαθμού δεν γίνεται αυτόματα. Απαιτείται χρόνος, κόπος, τεχνογνωσία, συναντήσεις επί συναντήσεων ώστε να παραχθεί εν τέλει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή να ευχαριστήσω μία ακόμη φορά τους συνεργάτες μου αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες, που επί μήνες δούλεψαν πάνω σε αυτό το project, και εντός του 2022 οι συμπολίτες μας θα δουν οι μελέτες, τα σχέδια και οι ασκήσεις επί χάρτου να γίνονται απτή πραγματικότητα.

  • Φεύγοντας λίγο από αυτό το κομμάτι θα θέλαμε να μας αναφέρετε εν συντομία, άλλες προτεραιότητες της δημοτικής σας αρχής για τους προσεχείς μήνες.

Εν συντομία θα έλεγα η αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε κάθε σημείο, σε κάθε γειτονιά της πόλης μας,η περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας,η αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του Δήμου μας,οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης σχολείων της πόλης μας,φυσικά η συνολική αναβάθμιση του άλσους μας, με τελικό στόχο την κατασκευή του νέου κενταύρου, του αναψυκτηρίου δηλαδή δίπλα από την λίμνη,η κατασκευή νέου σύγχρονου ΚΑΠΗ στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και η στήριξη των υπαρχουσών κοινωνικών δομών του Δήμου,η μετατροπή του π. στρατιωτικού εργοστασίου της Νέας Χαλκηδόνας σε πολυχώρο Πολιτισμού,όπως επίσης και όλα εκείνα που συμπεριλαμβάνονται στους φακέλους που καταθέσαμε στο πρόγραμμα «Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης Αντ. Τρίτσης» και που παρουσιάσαμε πρόσφατα αναλυτικά στο δημοτικό συμβούλιο.

Δράσεις και έργα που όταν εγκριθούν από το ΥΠ.ΕΣ, χρηματοδοτηθούν και ξεκινήσει η υλοποίησή τους (σε αρκετά από αυτά έχουμε ώριμες μελέτες, κάτι που σημαίνει ότι και οι διαδικασίες από εκεί και πέρα θα είναι σχετικά σύντομες), θα αλλάξουν σημαντικά την εικόνα της πόλης μας.

Αυτοί θα έλεγα πως είναι ορισμένοι από τους μεγάλους μας στόχους, ορισμένοι εκ των οποίων θα είχαν προχωρήσει σημαντικά αν τους τελευταίους 18 – 20 μήνες δεν μας «συντρόφευε» ο κορωνοϊός. Και το επισημαίνω αυτό γιατί όλοι μας γνωρίζουμε τις ελλείψεις σε προσωπικό που έχουν οι Δήμοι, όχι μόνο ο δικός μας αλλά όλης της χώρας, την ίδια στιγμή λοιπόν για μεγάλο διάστημα αναγκαστήκαμε να λειτουργούμε με το 50% του προσωπικού μας. Όπως όμως μονότονα ίσως επαναλαμβάνω δεν είμαστε εδώ για τα εύκολα.

Κ. Δήμαρχε σας ευχαριστώ θερμά!

Προηγούμενο άρθροΜέγας Εσπερινός Χριστουγέννων στη Νέα Ιωνία
Επόμενο άρθροΕυχές απο τον Σκακιστικό Όμιλο Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.