Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας : Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου

0

Eορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου Επισκόπου Ιλλυρικού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως στη Νέα Ιωνία, όπου φυλάσσεται άφθαρτο το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου.

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος στην έννοια της ελευθερίας, που αποτελεί πολύτιμο δώρο του Θεού στον άνθρωπο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία επί της Λάρνακος του αφθάρτου σκηνώματος του Αγίου Ελευθερίου υπό του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας και στον βίο του Επισκόπου Αγίου Ελευθερίου, ο οποίος τόσο με το μαρτύριό του, όσο και με την ακλόνητη πίστη του ευαρέστησε το Θεό και έλαβε το άφθαρτο στεφάνι της αιώνια δόξης.

Προηγούμενο άρθροΕυχές απο τον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας Basketball Club
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση Προγράμματος Εκδηλώσεων Μνήμης για το Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού στη Ν. Ιωνία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.