Αγορά νέου οχήματος και ετήσιος απολογισμός της Δημοτικής Αστυνομίας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

0
208

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως εδώ και λίγες ημέρες έπειτα από σχετικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής ολοκληρώθηκε η αγορά ενός νέου οχήματος για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Δημοτικής μας Αστυνομίας.

Η απόκτηση του οχήματος εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του προγραμματισμού του Δήμου μας για την ενίσχυση του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Όσον αφορά τον απολογισμό του έργου της για το έτος 2021 και βάσει των αρμοδιοτήτων του, όπως αυτές καθορίζονται από το άρθρο 1 του Ν. 3731/2008,  το Αυτοτελές Τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου μας ασχολήθηκε με τα ακόλουθα αντικείμενα:

 • Εγκαταλελειμμένα οχήματα (Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής – Ο.Τ.Κ.Ζ.): Συντάχθηκαν εκατόν σαράντα μια  (141) εκθέσεις εντοπισμού και τριάντα έξι (36) εκθέσεις αυτοψίας οχημάτων με ενδείξεις εγκατάλειψης.

Αποσύρθηκαν σαράντα ένα (41) εγκαταλελειμμένα ΙΧ επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα και παραδόθηκαν στην εταιρεία RECARS με την οποία έχουμε σύμβαση.

Αποσύρθηκε μία (1) εγκαταλελειμμένη βάρκα, δύο (2) εγκαταλελειμμένα τρέϊλερ και επτά (7) εγκαταλελειμμένες μοτοσικλέτες τα οποία παραδόθηκαν στη ΔΔΔΥ.

 • Βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν είκοσι οκτώ (128) παραβάσεις του Κ.Ο.Κ , εκ των οποίων:
 • Σαράντα πέντε (45)  παραβάσεις για παράνομη στάθμευση σε θέσεις και ράμπες Α.Μ.Ε.Α (αφαίρεση πινακίδων, άδειας ικανότητας οδηγού, άδειας κυκλοφορίας οχήματος για χρονικό διάστημα 60 ημερών),
 • Τρεις (3) παραβάσεις για παράνομη στάθμευση (αφαίρεση πινακίδων για χρονικό διάστημα 10 ημερών και με διοικητικό πρόστιμο),
 • Διακόσιες είκοσι επτά (227) παραβάσεις για παράνομη στάθμευση (επιβολή μόνο διοικητικού προστίμου),
 • Εξετάστηκαν σαράντα πέντε (45) ενστάσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
 • Συντάχθηκαν και απεστάλησαν σαράντα τρείς (45) έγγραφες και ηλεκτρονικές απαντήσεις σ’ ενστάσεις του Κ.Ο.Κ.
 • Συμμετοχή σε εορταστικές και πολιτιστικές  εκδηλώσεις  του Δ.Ν.Φ – Ν.Χ.
 • Συμμετοχή σε δράση αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δ.Ν.Φ-Ν.Χ.
 • Πραγματοποιήθηκαν καθημερινές περιπολίες και φύλαξη δημοτικών εγκαταστάσεων σε Άλσος Ν.Φ και ανοικτούς αθλητικούς χώρους.
 • Συμμετοχή σε κλιμάκιο ελέγχου παραεμπορίου από κοινού με την ΕΛ.ΑΣ (Α.Τ Νέας Φιλαδέλφειας).
 • Καταγραφή διακοσίων  εβδομήντα έξι  (276) εισερχόμενων τηλεφωνικών καταγγελιών πολιτών και  τριακοσίων σαράντα ένα (341) λοιπών αιτημάτων μέσω της εφαρμογής NOVOVILLE αλλά και Υπηρεσιών του Δήμου σχετικά με διάφορα περιστατικά, για την αντιμετώπιση των οποίων ζητήθηκε και προσφέρθηκε η συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας.
 • Έγιναν διακόσια εξήντα εννέα  (269) γνήσια υπογραφής  κατ’ οίκον σε άτομα που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.
 • Επίδοση εγγράφων της Υπηρεσίας και της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας.
 • Συνδρομή σε ελέγχους και αυτοψίες της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Μπερδέσης δήλωσε σχετικά: “Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προσφέρουμε στα στελέχη της Δημοτικής μας Αστυνομίας όλα τα απαραίτητα “εργαλεία” ώστε να επιτελούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο τους. Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθούμε και τη νέα χρονιά, προσπαθώντας και σε αυτόν τον τομέα δράσης μας να βελτιώσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας”.

Διαβάστε σχετικά και εδώ

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζει την ενίσχυση της η μπασκετική ΑΕΚ
Επόμενο άρθροΣημερινές Εργασίες Πέριξ Γηπέδου ΑΕΚ με ευχές για Καλή Χρονιά
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.