Άγγιξε την ολική ανατροπή η ΦΕΑ, αλλά έχασε στο τέλος από τον Παπάγου

0

Η ΦΕΑ πάλεψε για την ολική ανατροπή στο εκτός έδρας ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Παπάγου, αλλά έχασε με σκορ 93-84 γνωρίζοντας την δεύτερη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Β’ εθνικής.
Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας πρόσθεσε ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση και παρά το γεγονός πως έφυγε από το “Σαλούν” με το κίτρινο φύλλο αγώνα απέδειξε πως μπορεί να τα βάλει με οποιονδήποτε αντίπαλο κάτω από τις οποιαδήποτε συνθήκες. Όπως στην προκειμένη περίπτωση ο τραυματισμός του Αλέξανδρου Στεργιάκη στον τετρακέφαλο του δεξιού του ποδιού στο 15ο λεπτό που εκτός απροόπτου θα του στερήσει τη συμμετοχή στο ματς της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στην Αχαγιά ’82 στη Νέα Φιλαδέλφεια (28/11).
Παρόλα αυτά στα συν για το σύνολο του Αλέξη Καρατζά είναι η θετική επανεμφάνιση του Γιάννη Ζήρου στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον τραυματισμό του και η πολύ καλή εμφάνιση για ακόμη ένα παιχνίδι των Λευτέρη Καραλευθέρη, Νίκου Γεωργοπαπαδάκου και Θανάση Κοντού που προσπάθησαν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο να γυρίσουν… τούμπα το ματς και να φύγει η ΦΕΑ με το “διπλό” από τα βόρεια προάστεια.
Μοιρασμένο ήταν το πρώτο πεντάλεπτο στο “Σαλούν”. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τη ΦΕΑ να έχει ένα ισχνό προβάδισμα (15-16). Η άμυνα ζώνης που εφάρμοσαν οι παίκτες του Μιχάλη Κουρή “κόλλησαν” τους φιλοξενούμενους, που με ένα εντυπωσιακό σερί 17-0 και χάρη στην ευστοχία του Νίκου Καρούζου από την περιφέρεια και την πολύ καλή παρουσία του Παύλου Μαράκη κάτω από το καλάθι έκαναν το σκορ 32-16. Η άμυνα ζώνης που έπαιξαν οι παίκτες του Καρατζά μετρίασαν την διαφορά (32-23), αλλά η μη ευστοχία και η μη καλή κυκλοφορία της μπάλας έδωσε το δικαίωμα στους “στρατηγούς” να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα +16 (41-25).
Με κρεσέντο του Καρούζου έξω από την γραμμή των 6μ.75εκ. ο Παπάγου μπήκε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και ξέφυγε στο σκορ (62-39) 3:40 πριν το τέλος της περιόδου με τρίποντο του Ηλία Σοφρωνά αυτή τη φορά. Η ΦΕΑ, όμως, δεν τα παράτησε. Με μπροστάρηδες τους Καραλευθέρη, Γεωργοπαπαδάκο στην επίθεση και τον Χάρη Λίτσο πολύ καλό αμυντικά μείωσαν τη διαφορά στους -9 (65-59).

Ντέρμπι με τα όλα του το τελευταίο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ξανά στο σκορ (70-56) με τρίποντο του Μιχάλη Δελίδη, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν ξανά την απάντηση. Με τον Θανάση Κοντό να τροφοδοτείται μέσα στη ρακέτα και να φορτώνει με πόντους το αντίπαλο καλάθι μείωσε στους -7 (73-66) με τρίποντου του Λίτσου. Νέο τρίποντο του Ζήρου, ο οποίος ήταν πολύ καλός στον αμυντικό τομέα σε εκείνο το σημείο και η ΦΕΑ στους -7 (80-73) ξανά. Κι ενώ το σκορ πήγε 80-75, δύο άστοχα τρίποντα, από ένα των Ζήρου και Καραλευθέρη στην ίδια επίθεση με τη μπάλα να μπαίνει και να βγαίνει από τη
στεφάνι οι “κυανέρυθροι” έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στο καλάθι.
Με δύο εύστοχες βολές του Κοντού 1:17 πριν το τέλος το σκορ έγινε 83-79, αλλά στο 1:01 ο Στέφανος Σολωμός πέτυχε το καλάθι του αγώνα για τον Παπάγου. Με δικό του επιθετικό ριμπάουντ πέτυχε καλάθι και φάουλ διαμορφώνοντας το 86-79. Στα 41” ο Ζήρος με δικό του καλάθι και φάουλ έκανε το 86-82, ο Σολωμός στα 28” με 1/2 βολές το 87-82, στα 21” ο Γεωργοπαπαδάκος με 2/2 βολές έγραψε το 87-84 και στα 16 τελευταία δευτερόλεπτα ο Σολωμός έκανε το 89-84 και σε συνδιασμό με την μπόνους βολής από την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Γεωργοπαπαδάκος, ο Παναγιώτης Κόης έκανε το 90-84 για να έρθει ο
Καρούζος να διαμορφώσει το τελικό 93-84 με τρίποντο στη λήξη.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σπυρόπουλος, Αποστολίδης Β., Ζιώγας.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-16, 43-29 (ημίχρονο), 65-56, 93-84.
ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ (Μιχ. Κουρής): Καρούζος 23 (2), Σοφρωνάς 19 (5), Μαράκης 14, Σολωμός 12, Δελίδης 12 (4), Κόης 8 (1), Τσούτσος 5, Βούζας, Τρίχας, Παπαζήσης.
ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ. Καρατζάς): Γεωργοπαπαδάκος 15 (3), Καραλευθέρης 14 (2), Λίτσος 13 (2), Κοντός 12, Γιαννόπουλος 7 (1), Στεργιάκης 7, Καραχάλιος 8, Ζήρος 6 (1), Μπίγγος 2, Αφαλίδης.

Προηγούμενο άρθροΖωντανή Μετάδοση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο ΣΟΝΦ
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Ο εκπαιδευτής του αετού της Αγία Σοφίας μιλάει για τον Οδυσσέα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.