Π.Π.Ι.Ε.Δ. & Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021

0

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική καμπή για την κοινωνία μας, τα μουσεία καλούνται να γίνουν πρωτοπόροι στη νέα εποχή. Είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με το κοινό, να αναζητήσουν νέους ορίζοντες και να επιβεβαιώσουν με αποφασιστικό τρόπο τον ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν για ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον.

Σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι – περισσότερο από ποτέ άλλοτε – να υπερασπιστούμε τη δημιουργική δύναμη του πολιτισμού, ως μοχλού επανεκκίνησης και αλλαγής στην μετά-Covid εποχή. Λαμβάνοντας υπόψη την παρατεταμένη δυσμενή υγειονομική συγκυρία, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021 θα εορταστεί  και φέτος ψηφιακά.

Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» συμμετέχει στον διεθνή  εορτασμό των Μουσείων 2021 με τις παρακάτω δράσεις:

  • Τα πράγματα αφηγούνται την ιστορία τους

Ηλεκτρονική παρουσίαση αντικείμενων, συνοδευόμενα από προφορικές μαρτυρίες προσφύγων, συνθέτουν την ιστορία των μικρασιατικών αντικειμένων της συλλογής του Μουσείου μας.

17-21/05/2021 

  • Παρουσίαση της Μουσειοσκευής

Ηλεκτρονική παρουσίαση της Μουσειοσκευής του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου». Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «βγαίνει έξω από τα τείχη».

18/05/2021

  • Παρουσίαση προφορικής μαρτυρίας

Συνέντευξη των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας με απόγονο των Μικρασιατών προσφύγων.

18/05/2021

Όλες οι δράσεις μας θα ανέβουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ιδρύματος, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου. 

Λεωφόρος Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2, Νέα Φιλαδέλφεια,

2132049155,6 ppied@dimosfx.gr, www.ppied-museumfx.gr

 

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση ετήσιας Γ.Σ. των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροESTIA ΝΦ-ΝΧ: Αναζήτηση οικιών προς μίσθωση
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.