Ανακοίνωση της “Δύναμης Πολιτών” για τα αντιπλημμυρικά της Αγίας Μαρίνας

0

Μετά την ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής για την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων στην Αγία Μαρίνα, η δημοτική παράταξη  “Δύναμη Πολιτών” εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Να σημειώσουμε ότι, τον Οκτώβριο του 2014 μετά τις μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή η νέα διοίκηση τότε του Άρη Βασιλόπουλου και της Δύναμης Πολιτών σε σχετική ανακοίνωση έγραφαν ότι θα γίνει “…επιτάχυνση της διαδικασίας δημοπράτησης και κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων που απαιτούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια (Δούρου)”… κάτι που… ποτέ δεν έγινε πράξη στα επόμενα 5 χρόνια της θητείας τους…

Η ανακοίνωση της δύναμης Πολιτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε την υπογραφή του αντιπλημμυρικού έργου

27 μήνες (!) μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού

 

Η υπογραφή από την Περιφέρεια Αττικής της σύμβασης με τον ανάδοχο του αντιπλημμυρικού έργου στην Αγία Μαρίνα (ενίσχυση συλλεκτήρα Σ7) είναι ο καρπός μιας πολύχρονης διεκδίκησης των κατοίκων της Βόρειας Ν. Φιλαδέλφειας. Οι πλημμύρες στην οδό Σκρα και την γύρω περιοχή, που στο παρελθόν έχουν στοιχίσει απώλειες περιουσιών και κινδύνους απωλειών ανθρώπινων ζωών, ταλαιπωρούν δεκαετίες την περιοχή.

Η υπογραφή της σύμβασης είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας για την οριστική λύση του προβλήματος, που ξεκίνησε επί θητείας της Δύναμης Πολιτών στο Δήμο. Συγκεκριμένα το 2017 ο Δήμος μας συμπλήρωσε τις μελέτες που είχαν γίνει επί θητείας Σταύρου Κόντου και πάγωσαν με την αδιαφορία της διοίκησης Γαϊτανά – Κουτσάκη – Κανταρέλη – Τάφα – Παπανικολάου. Το 2018 η διοίκηση του Δήμου πέτυχε τη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής. Ο διαγωνισμός του έργου διενεργήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2019. Άρα θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλοί όσοι πανηγυρίζουν για την σημερινή εξέλιξη, με την οποία συμβασιοποιείται το έργο 27 ολόκληρους μήνες μετά την διενέργεια του διαγωνισμού και 20 και πλέον μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας από τον κ. Πατούλη και του Δήμου από τον κ. Βούρο.

Να θυμίσουμε ότι ήταν ο Άρης Βασιλόπουλος, που με επιστολή του από τον Οκτώβριο του 2019 προκάλεσε ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο κ. Βούρος μέχρι πριν λίγους μήνες επεδείκνυε τέτοια άγνοια που σε Δ.Σ. δήλωνε ότι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε.

Χαιρετίζουμε την θετική έκβαση του αγώνα των κατοίκων της περιοχής και ζητάμε να ολοκληρωθεί στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα αυτό το τόσο απαραίτητο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Βόρειας Ν. Φιλαδέλφειας έργο.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του Γιάννη Βούρου

Αγία Μαρίνα Ν.Φ.: Επιτέλους, έπεσαν υπογραφές για τα αντιπλημμυρικά έργα!

Προηγούμενο άρθροΝΦ-ΝΧ: Διανομή προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD
Επόμενο άρθροΑγία Μαρίνα Ν.Φ.: Επιτέλους, έπεσαν υπογραφές για τα αντιπλημμυρικά έργα!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.