Αγία Μαρίνα Ν.Φ.: Επιτέλους, έπεσαν υπογραφές για τα αντιπλημμυρικά έργα!

0

Όπως ανακοίνωσε με σχετικό δελτίο Τύπου η Περιφέρεια Αττικής, ξεκινούν άμεσα τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, μετά την υπογραφή σύμβασης κατασκευής  έργων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα η σύμβαση προβλέπει την ανάπτυξη παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας –Νέας Χαλκηδόνας με έργα ενίσχυσης του υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7 (περιοχή Αγία Μαρίνα).

Το έργο  χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και η σύμβαση με τον ανάδοχο προβλέπει ολοκλήρωση του σε διάστημα 18 μηνών. Η Προϋπολογισθείσα δαπάνη είναι 4.774.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Από την έναρξη της θητείας μας στην Περιφέρεια Αττικής επενδύσαμε στην υλοποίηση έργων πρόληψης, αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης. Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα  η ασφάλεια των πολιτών. Η αποτελεσματική θωράκιση των πόλεων της Αττικής είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε».

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά:

«Ήδη από τις πρώτες μας συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, είχαμε επισημάνει την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου για την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση της περιοχής της Αγίας Μαρίνας (συλλεκτήρας Σ7) το ταχύτερο δυνατό. Πλέον και αφού όλα τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την υπογραφή της σύμβασης που επί της ουσίας σηματοδοτεί και την έναρξη των εργασιών το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για ένα έργο άκρως απαραίτητο για τη συνοικία της Αγίας Μαρίνας και ένα χρόνιο αίτημα όλων των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής του Δήμου μας».

Το μακρινό 2014…

Τον Οκτώβριο του 2014 μετά τις μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή η νέα διοίκηση τότε του Άρη Βασιλόπουλου και της Δύναμης Πολιτών σε σχετική ανακοίνωση έγραφαν ότι θα γίνει “…επιτάχυνση της διαδικασίας δημοπράτησης και κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων που απαιτούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια (Δούρου)”… κάτι που… ποτέ δεν έγινε πράξη στα επόμενα 5 χρόνια της θητείας τους…

Ανακοίνωση Δ.Φ.Χ. για τη γενική συνέλευση κατοίκων της οδού Σκρα, έπειτα από τις πλημμύρες

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της “Δύναμης Πολιτών” για τα αντιπλημμυρικά της Αγίας Μαρίνας
Επόμενο άρθροΔιαβούλευση για ζώα συντροφιάς: Η παρέμβαση της “Πολιτών Πολιτεία” του Γ. Βούρου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.