Απάντηση Κωνσταντινίδη σε Γούλα & Παπαλουκά

0
515

Η απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας Τάσου Κωνσταντινίδη στην ανοιχτή επιστολή με ερωτήματα για σχολεία της πόλης (θέμα του τρόπου μετάδοσης των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο 3ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας και κατά δεύτερον σε σχέση με το ζήτημα της καθυστέρησης των εργασιών ανέγερσης των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας) των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Αλέκου Γούλα και Ευτυχίας Παπαλουκά:

Νέα Φιλαδέλφεια, 27/05/2021

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΛΕΚΟΥ ΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Με ενδιαφέρον, αλλά και σχετική έκπληξη όσον αφορά το πρώτο σκέλος του εγγράφου σας, διάβασα την ανοικτή επιστολή που μου απευθύνατε κατ’ αρχάς σχετικά με το θέμα του τρόπου μετάδοσης των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο 3ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας και κατά δεύτερον σε σχέση με το ζήτημα της καθυστέρησης των εργασιών ανέγερσης των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας.

Επί του πρώτου ζητήματος που θέτετε, και αφού εκ προοιμίου εκφράσω και εγώ την άποψη ότι είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό το γεγονός να υπάρχουν εξεταστικά κέντρα που δεν έχουν υπαχθεί στο (νέο) σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα εξής:

 

Α. Ουδεμία ενημέρωση είχα μέχρι εχθές περί του θέματος, οπότε και επικοινώνησα με τον κ. Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων που ήρθαν σε γνώση μου.

 

Β. Όπως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζουν οι αγαπητοί συνάδελφοι, ουδεμία απολύτως αρμοδιότητα έχει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και ο Δήμος γενικότερα επί των ζητημάτων που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τη μετάδοση των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα. Αυτά τα ζητήματα είναι αυστηρά υπηρεσιακά και δεν πρέπει ο Δήμος να εμπλέκεται σε αυτά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον ο  Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ δεν με είχε ενημερώσει σχετικά, όπως τούτο επιβεβαιώθηκε στην ανωτέρω χθεσινή επικοινωνία μας. Κατά τη γνώμη μου, μάλιστα, πολύ καλά έκανε ο διευθυντής που δεν δημοσιοποίησε τέτοια αυστηρά υπηρεσιακά θέματα, που σχετίζονται επιπλέον με την ασφάλεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Το γεγονός αυτό, δηλαδή της μη προηγούμενης ενημέρωσής μου, άλλωστε, θα μπορούσε να πληροφορηθεί ευχερώς ο αγαπητός φίλος Αλέκος Γούλας από τον ίδιο τον Διευθυντή κατά την προ δύο ημερών μεταξύ τους επικοινωνία.

 

Γ. Επί της ουσίας του προβλήματος, αν και όπως επαναλαμβάνω ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο Δήμος επ’ αυτού, κατόπιν μιας σχετικής σύντομης έρευνας που έκανα, αλλά και μετά την πληροφόρησή μου από τον κ. Διευθυντή του Λυκείου, προκύπτει, πράγματι, το γεγονός ότι το 3ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας δεν έχει συμπεριληφθεί στο νέο σύστημα ηλεκτρονικής  μετάδοσης των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα ισχύσει από εφέτος, για λόγους που αφορούν αφενός την μη προεπιλογή του για αυτό τον σκοπό από την προηγούμενη κεντρική διοίκηση και αφετέρου εξαιτίας δυσχερειών, καθυστερήσεων και εν τέλει αδυναμίας έγκαιρης υπαγωγής του σχολείου στο νέο σύστημα. Αυτό, όμως, ουδόλως σημαίνει, όπως με διαβεβαίωσε ενημερωτικά και ο κ. Διευθυντής του σχολείου, ότι θα προκύψουν καθυστερήσεις, πέραν των εξαιρετικά ολίγων λεπτών, στην παράδοση των θεμάτων στους υποψηφίους, αφού τα θέματα θα μεταφερθούν τάχιστα και με ασφάλεια στο 3ο Λύκειο. Επίσης, όπως και εκ πείρας κάποιοι από εμάς γνωρίζουν, όποτε υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στη διαδικασία των εξετάσεων για διάφορους λόγους, δίνονται προφανώς ανάλογες παρατάσεις της ώρας της εξέτασης ώστε να μην υπάρχει ούτε καν υπόνοια άνισης μεταχείρισης προς υποψηφίους.  

 

Δ. Κατόπιν των ανωτέρω, οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί ώστε να μην επιτείνουμε την αγωνία μαθητών και γονέων εν όψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ιδιαίτερα σε μια εποχή ήδη επιβαρυμένη λόγω της πανδημίας και της αναστάτωσης που προκάλεσε και εξακολουθεί αυτή να προκαλεί στη σχολική κοινότητα. Ομοίως οφείλουμε να μη δημοσιοποιούμε λεπτομέρειες που αφορούν τη μεταφορά των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα και ακολούθως των γραπτών από αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να εκφράσω την βεβαιότητά μου ότι τόσο ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ, όσο και η αρμόδια Λυκειακή Επιτροπή που θα ορισθεί στο σχολείο (αποτελούμενη ως είθισται από έμπειρους εκπαιδευτικούς και πρόεδρο τον Διευθυντή του σχολείου), ως η μόνη υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στις εξετάσεις στο συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο. Έχω εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς και στο έργο που επιτελούν και ως εκ τούτου θεωρώ χρέος όλων μας να αποφορτίσουμε τους μαθητές και τους γονείς του 3ου ΓΕΛ  που αγωνιούν μετά τον, υπερβολικό κατά τη γνώμη μου, θόρυβο που προκλήθηκε. Δεν προσφέρουμε στα παιδιά θετικές υπηρεσίες επιτείνοντας την αγωνία τους. Οι υποψήφιοι χρειάζονται κλίμα ηρεμίας και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να τους το προσφέρουμε.

 

Επί του δεύτερου ζητήματος που θέτουν οι αγαπητοί συνάδελφοι στην επιστολή τους, πράγματι είναι γνωστό ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην ανέγερση των νέων κτιρίων του 3ου ΓΕΛ και 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας. Να θυμίσω ότι όταν ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή, το έργο είχε ουσιαστικά παγώσει επί μήνες και για αυτό η επανέναρξή του αποτέλεσε βασική μέριμνα της νέας διοίκησης του Δήμου.  Το ζήτημα των καθυστερήσεων στα έργα (που έχουν ως βασική αιτία διαφορές εργολάβου και ΚΤΥΠ) έχει απασχολήσει τον Δήμο μας ιδιαιτέρως και αφενός έχει τεθεί μετ’ επιτάσεως σε επανειλημμένες συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με τις ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ), που είναι ο κύριος του έργου, αφετέρου δε αποτελεί βασική και συχνή αιτία επικοινωνίας με την Περιφέρεια, τις Κτιριακές Υποδομές και τους υπευθύνους υλοποίησης του έργου. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να πιέζουμε ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Όσον αφορά τις παρατηρήσεις των συναδέλφων για τυχόν προβλήματα σχετικά με τις συνδέσεις των νέων κτιρίων με την αποχέτευση και το δίκτυο φυσικού αερίου οι υπεύθυνοι του έργου μάς έχουν ενημερώσει ότι τα ζητήματα αντιμετωπίζονται. Τέλος, το ενδεχόμενο κάποιων ελλείψεων της μελέτης, που αφορούν το ηλεκτρολογικό δίκτυο των κτιρίων και πληροφορηθήκαμε και εμείς πρόσφατα, θα συζητηθεί με τον εργολάβο και τον κύριο του έργου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

Εν πάση περιπτώσει το ζήτημα θα αντιμετωπισθεί και δεν θεωρώ ότι μπορεί από μόνο του να προκαλέσει καθυστέρηση στην παράδοση των κτιρίων.


Επιστολή Ε. Παπαλουκά – Α. Γούλα με ερωτήματα για σχολεία

Προηγούμενο άρθροΝ.Φ.: 50η δράση “ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ”
Επόμενο άρθροΝΦ-ΝΧ: Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς (δικαιολογητικά)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.