Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Ενημερώσεις του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

Για τη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας τις ημέρες του Πάσχα και για τον καθαρισμό των οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου:

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας και το επιβατικό κοινό της δημοτικής συγκοινωνίας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων για το διάστημα από την Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου έως και την Τρίτη 04 Μαΐου 2021.

Η δημοτική συγκοινωνία θα επαναλειτουργήσει την Τετάρτη 05 Μαΐου.

 

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου 2021 και σύμφωνα με την υπ. αριθ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012) Πυροσβεστική Διάταξη, όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, οφείλουν να προβούν στην αποψίλωση των ξερών χόρτων και στον καθαρισμό των οικοπέδων τους και πέριξ αυτών, προκειμένου να αποτραπεί κάθε πιθανός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

 

Πρόκειται για τις προβλεπόμενες ενέργειες κοπής και απομάκρυνσης χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών από τα οικόπεδά τους, καθώς και για την περιοδική επιμέλειά τους.

Ως γνωστόν, ο κίνδυνος πυρκαγιάς, ειδικά τους θερινούς μήνες, είναι εξαιρετικά υψηλός και η πρόληψη είναι αναγκαία.

 

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας υπενθυμίζει επίσης:

 

1. Για να αποφευχθεί το στοίβαγμα των κλαδιών και των χόρτων στους κάδους απορριμμάτων, χρειάζεται επικοινωνία με τον Δήμο

2. Εάν δεν καθαριστεί ένα ιδιωτικό οικόπεδο, ενεργοποιείται η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Αυτή, κατόπιν αίτησης ή καταγγελίας, προβαίνει σε αυτοψία, αποστέλλει ειδοποίηση με συστημένη επιστολή και, ο πολίτης θα πρέπει, σε διάστημα 15 ημερών να προβεί στην αποψίλωση.

 

Αν και πάλι δεν το πράξει, οι υπηρεσίες του Δήμου καθαρίζουν μεν τον χώρο, αλλά στον ιδιοκτήτη επιβάλλονται, σύμφωνα με τον νόμο, ποινικές (από την Πυροσβεστική Υπηρεσία) και διοικητικές κυρώσεις (από τον Δήμο), δηλαδή η σχετική δαπάνη καθαρισμού, αλλά και πρόστιμο.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους συμπολίτες μας για τη συνεργασία.

 


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!