Νέα Χαλκηδόνα: Συνελήφθησαν για Card skimming σε ΑΤΜ!

0

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών με την μέθοδο CARD SKIMMING, από το τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 11 Μαρτίου στη Νέα Χαλκηδόνα.

Η ομάδα του τμήματος ασφαλείας με επικεφαλής τον Διοικητή της Αδάμ Ηλιακόπουλο (Αστυνόμος Β) συνέλαβε τους 2 αλλοδαπούς μετά από διερεύνηση καταγγελίας για τοποθέτηση αυτοσχέδιου μηχανισμού σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ATM), με προφανή σκοπό την υποκλοπή των στοιχείων των τραπεζικών καρτών και του αριθμού PIN…

Οι κατηγορούμενοι εντοπίσθηκαν πλησίον ATM και μετά από έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή τους καπάκι, το οποίο προ ολίγου είχαν αφαιρέσει από το ATM και το είχαν αντικαταστήσει με έτερο όμοιο αυτοσχέδιο, χωρίς όμως να είναι εμφανής η παρέμβαση τους. Στη συνέχεια, μετά από έλεγχο του εν λόγω μηχανήματος από τεχνικό πιστωτικού ιδρύματος, βρέθηκαν εγκατεστημένοι δύο αυτοσχέδιοι μηχανισμοί σαρώματος ( SKIMMING ). Οι μηχανισμοί είχαν εγκατεστημένες κάμερες καταγραφής και αντίστοιχες κάρτες αποθήκευσης δεδομένων ( MICROSD ). Με τον τρόπο αυτόν υπέκλεπταν τα πλήρη στοιχεία της κάρτας ακόμη και τον κωδικό ( PIN ) που εισάγει ο κάθε χρήστης, έχοντας την δυνατότητα να προβαίνουν σε κλωνοποίηση των καρτών, να κάνουν ανάληψη μετρητών, να αλλάζουν PIN και να μεταφέρουν σε άλλους λογαριασμούς χρηματικά ποσά, καθώς και να προβαίνουν σε ηλεκτρονικές αγορές.

Από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: ηλεκτρονικός μηχανισμός ανάγνωσης καρτών, ηλεκτρονικός μηχανισμός ανάγνωσης και σάρωσης καρτών, φορητός υπολογιστής, εξωτερικός σκληρός δίσκος, -4- φορητές συσκευές αποθήκευσης, κάρτα διαστάσεων τραπεζικής κάρτας με ηλεκτρονικό αναγνώστη
-4- κάρτες SIM.

Προηγούμενο άρθροΆλσος ΝΦ: Κατεδαφίζονται οι εγκαταστάσεις που στέγαζαν τον ζωολογικό
Επόμενο άρθροΑπόμαχοι Ν.Φ.: Μεγάλη προσέλευση στα Rapid test κορωνοϊού
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.