ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα ενεργά κρούσματα covid-19 στη Νέα Φιλαδέλφεια & Νέα Χαλκηδόνα

0

Δεκάδες μηνύματα έλαβε από αναγνώστες η εφημερίδα μας, κατόπιν δεκάδων δημοσιευμάτων (αναπαραγωγή…) του ηλεκτρονικού τύπου με τίτλους “στο κόκκινο η Νέα Φιλαδέλφεια“, “βράζει από κορωνοϊό η Νέα Φιλαδέλφεια” κλπ, τα οποία ΜΜΕ αναπαρήγαγαν ‘ρεπορταζ’ του δελτίου ειδήσεων (8 Ιανουαρίου 2021) του τηλεοπτικού καναλιού MEGA όπου ανέφερε: “(…) Το κέντρο της Αθήνας συμπληρώνει το μεγαλύτερο ιικό φορτίο αλλά υπάρχουν κι άλλες περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Αυτοί είναι ο δήμος Βύρωνα, εκείνος της Δάφνης, το Γαλάτσι, ο Υμηττός, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Κασαιριανή, Ν. Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα (…).

Οι Δήμοι που ανέφερε το “ρεπορτάζ” είναι οι Δήμοι που ανήκουν μαζί με τον Δήμο Αθηνών στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ για τον οποίο δίνει συνολικά τα αποτελέσματα των κρουσμάτων καθημερινά ο ΕΟΔΥ. Στον κεντρικό τομέα Αθηνών υπάγονται οι εξής δήμοι: Αθηναίων, Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Οπότε το δημοσίευμα “πήρε” τα ονόματα των Δήμων που υπάρχουν στον τομέα και τα έβαλε στον τίτλο χωρίς βέβαια να παραθέσει (!) στοιχεία κρουσμάτων ανά δήμο. 

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στις 22 Οκτωβρίου με ανάλογο “ρεπορτάζ”:

Για το… “Βράζει ο ιός & στη Νέα Φιλαδέλφεια”…

Ρεπορτάζ εφημερίδας Fx-news

Η διασπορά της “είδησης” (χωρίς στοιχεία για τον Δήμο μας) της 8ης Ιανουαρίου, εκτός από τον αναμενόμενο πανικό που προκάλεσε στους κατοίκους έγινε και “όπλο” μικροπολιτικής εκμετάλλευσης…

Η Fx-news -κατά αποκλειστικότητα- εξασφάλισε τα επίσημα στοιχεία των ενεργών κρουσμάτων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (που υπάγεται στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ) της προηγούμενης εβδομάδας (Δευτέρα 4/01/2021 – Κυριακή 10/01/2021).

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με πληθυσμό 35.556 κατοίκων (απογραφή 2011) έχει την αναφερόμενη εβδομάδα: ΜΟΝΟ 14 ενεργά κρούσματα covid-19. Από αυτά, τα 9 είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση και τα 5 νοσηλεύονται.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ…

Δεν γνωρίζουμε την μελλοντική επιδημιολογική επιβάρυνση της ΝΦ-ΝΧ. Η καλή σημερινή επιδημιολογική εικόνα της πόλης μας μπορεί σε λίγες μέρες να αντιστραφεί αν δεν τηρήσουμε σχολαστικά τα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού και τις συστάσεις των επιστημόνων, όπως δυστυχώς έχουμε διδαχθεί  αυτούς τους 10 μήνες… Πλέον έχουμε το εμβόλιο. Ας προσέχουμε λίγο παραπάνω μέχρι να εμβολιαστούμε και σιγά-σιγά να αφήσουμε πίσω τον εφιάλτη!

Προηγούμενο άρθροΣτο 2ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας η υπουργός Παιδείας
Επόμενο άρθροCovid-19: Δήλωση αντιδημάρχου Μ. Κουτσάκη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.