Φιλοζωικός ΝΦ: Προσωρινή παράταση μετεγκατάστασης – ανακοινώσεις

0

Μετά από ενέργειες του Δημάρχου Γιάννη Βούρου, η άμεση απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του φιλοζωικού συλλόγου από το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας πήρε προσωρινή ολιγόμηνη παράταση.

Να σημειώσουμε ότι η απομάκρυνση θα γινόταν μετά και την αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στις 23/01/2019 (αριθμ. απόφ. 99/2019) που υποχρέωνε τον Δήμο να απομακρύνει τις εγκαταστάσεις από το άλσος έως τις 31/01 .

Κερδίζεται έτσι πολύτιμος χρόνος για την σωστή μετεγκατάσταση του συλλόγου και των ζώων που φιλοξενεί.

Ανακοινώσεις

Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι ο δήμος μας πληροφόρησε ότι μας δόθηκε ο χρόνος παράτασης που και οι δύο είχαμε ζητήσει. Ευχαριστούμε όλους όσοι σταθήκατε δίπλα μας με όποιο τρόπο ο καθένας μπορούσε. Η στήριξή σας έδωσε δύναμη στη φωνή μας ώστε να οδηγηθούμε σε ένα αίσιο αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι το τέλος, είναι η ΑΡΧΗ μιας επίπονης πορείας ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση μεταστέγασης των ζώων μας. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας στη δύσκολη αυτή πορεία που μόλις ξεκινά.

 

Δημοτική παράταξη “Δύναμη Πολιτών”

23.01.2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Να μην ξεσπιτωθεί ο Φιλοζωικός από το άλσος

Η δημοτική αρχή Βούρου ξεσπιτώνει τον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας από το άλσος, επικαλούμενη πρόστιμα 10 εκατομμυρίων ευρώ (!!!) και δικαστικές αποφάσεις, τα στοιχεία των οποίων όμως δεν δίνει στη δημοσιότητα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος επιτελεί ένα σπουδαίο έργο εδώ και δεκαετίες αξιοποιώντας ένα μικρό χώρο στο άλσος της πόλης μας εδώ και 16 χρόνια. Πολλές εκατοντάδες εγκαταλειμμένα ζώα βρήκαν όχι μόνο στέγη, αλλά ζεστασιά, φροντίδα και αγάπη χάρη στον αγώνα ζωής που δίνουν κάποιοι πραγματικοί άνθρωποι, που αφιερώνουν και την ψυχή τους για να περιθάλψουν τα αδέσποτα.

Στη διάρκεια της θητείας της Δύναμης Πολιτών η πρόεδρος του Συλλόγου και ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος οδηγήθηκαν από τον δασάρχη στα δικαστήρια για παράνομη και αυθαίρετη χρήση του χώρου, αλλά δικαιώθηκαν.

Σήμερα είναι καθήκον όλων μας να υπερασπιστούμε το έργο και τη δράση του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας. Διεκδικούμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μπορεί να γίνεται νόμιμη χρήση μικρού τμήματος του άλσους για καταφύγιο αδέσποτων, έστω και σε άλλο σημείο, ώστε να μην δημιουργηθούν τυχόν προβλήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων όταν αρχίσει η λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση και στο βαθμό που υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, είναι ευθύνη του Δήμου να οργανώσει την ασφαλή μεταφορά των ζώων σε παρακείμενο χώρο και πάντα σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό.

Η διοίκηση Βούρου με το τελεσίγραφο της για προθεσμία έξωσης στις 31/1, καθώς και η άρνησή της να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την προστασία δεκάδων αδέσποτων. Κυρίως όμως είναι μία ανεύθυνη και επί της ουσίας παράνομη πράξη, αφού ο κύριος Βούρος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η ευθύνη διαχείρισης των αδέσποτων ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ και όχι των φιλοζωικών σωματείων. Είναι ευλογία για το Δήμο η ύπαρξη του Φιλοζωικού, αφού στην πράξη, αλλά και με επίσημη απόφαση που έχει ληφθεί σε δημοτικό συμβούλιο το 2018, τα αδέσποτα στο Δήμο μας διαχειρίζονται από τον Σύλλογο σε συνεργασία με το Δήμο.

Καλούμε κάθε συμπολίτη μας να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας και στο αίτημά του να μην ξεσπιτωθεί, υπογράφοντας και την αντίστοιχη διαδικτυακή καμπάνια.

Στηρίζουμε το αίτημα της Συλλόγου να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 27/01.

Ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι: Ευτυχία Παπαλουκά & Αλέκος Γούλας

23.01.2021

 

Όχι στην άτακτη εκκένωση του καταφυγίου του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας

 

Με την παρούσα δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην εκκένωση  – και δη – την άτακτη εκκένωση του χώρου, όπου βρίσκεται το καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, εντός του Άλσους.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής προς τους εθελοντές του Φιλοζωικού συλλόγου για άμεση απομάκρυνση του καταφυγίου, με την διασπορά των 50 περίπου σκυλιών και δεκάδων γατιών σε πανσιόν ανά την Αττική δεν τυγχάνει της αποδοχής μας. Πρόκειται για μία πρόταση άνευ σχεδίου, ολέθρια για όλους. Θεωρούμε ότι δεν αποτελεί εναλλακτική λύση.

Ο Δήμος, ως γνωστό, είναι ο φορέας, υπό την ευθύνη του οποίου τυπικά βρίσκεται η διαχείριση των αδέσποτων ζώων εντός των γεωγραφικών του ορίων. Ουσιαστικά το έργο αυτό εδώ και πολλά χρόνια το έχει επωμιστεί με αυταπάρνηση ο τοπικός Φιλοζωικός Σύλλογος. Θα μπορούσε μάλιστα να διαφημίζεται από το Δήμο αυτό το έργο. Ως εκ τούτου, ο Δήμος μας θα πρέπει με κάθε τρόπο και μέσο να αποτελέσει ασπίδα προστασίας προς το Σύλλογο και προς τα ζώα που φιλοξενούνται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι  πολλά από τα ζώα αυτά έχουν υποστεί στο παρελθόν κακοποίηση και δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον, μακριά από την προστασία του καταφυγίου και των εθελοντών που με συνέπεια και σε βάθος χρόνου τα φροντίζουν.

Θεωρούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να αγνοηθεί το έγγραφο του Φιλοζωικού Συλλόγου (Αρ. πρωτ.  27591-15/12/2020) στο οποίο παρουσιάζεται ολοκληρωμένη πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για τη νομιμοποίηση του δικού μας αλλά και αντίστοιχων καταφυγίων σε πάρκα και άλση. Καλείται δε το δημοτικό συμβούλιο να εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή και να υποβάλει τη σχετική πρόταση προς την Κυβέρνηση. Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι η εν λόγω εισήγηση και γενικά το θέμα σχετικά με το καταφύγιο δεν έχει εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/01/2021, την στιγμή μάλιστα που τέσσερεις μέρες μετά λήγει το εκβιαστικό τελεσίγραφο προς το Σύλλογο για την εκκένωση του χώρου.

Ζητούμε να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της 27ης Ιανουαρίου, έστω και προ ημερήσιας διάταξης, ώστε να αποφασίσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις του Φιλοζωικού Συλλόγου, και να καταφύγουμε σε όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να ανασταλεί η άμεση εκτέλεση της απόφασης του Δασαρχείου για την έξωση στις 31/01/2021, δίνοντας χρονικό περιθώριο για την εξεύρεση λύσης.

Επιπλέον έρεισμα για την αναστολή της αποβολής του Φιλοζωικού από το Άλσος, μέχρι την εξεύρεση εναλλακτικής οριστικής βιώσιμης λύσης, θεωρούμε πως θα αποτελέσει ίσως και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και σχετική ΚΥΑ για την πανδημία, με την οποία αναστέλλονται οι αναγκαστικές εκτελέσεις.

Ενόψει της συζήτησης θα πρέπει να μας κοινοποιηθεί το εν λόγω έγγραφο του Δασαρχείου για την αποβολή και όλη η σχετική αλληλογραφία, κάτι που δεν έχει συμβεί έως σήμερα, με αποτέλεσμα δημοτικοί σύμβουλοι και εθελοντές φιλόζωοι να μην γνωρίζουμε ούτε το ακριβές περιεχόμενό του, ούτε και το πότε ακριβώς έγινε γνωστό στη δημοτική αρχή, προκειμένου να προετοιμάσει την εναλλακτική λύση στέγασης του καταφυγίου.

Ελπίζουμε να αντιμετωπιστεί το θέμα με τη δέουσα προσοχή και να βρούμε κοινώς αποδεκτή λύση προς όφελος των φιλοξενούμενων ζώων, με σεβασμό απέναντι στα ζώα αλλά και στους ανθρώπους που έχουν εργαστεί εθελοντικά με όραμα όχι μόνο την περίθαλψη των αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων αλλά και τη μετάδοση της φιλοζωικής παιδείας.

 

Ευτυχία Παπαλουκά

Αλέκος Γούλας

 

Προηγούμενο άρθροΔεσμεύσεις 2016 – “ψηφοθηρία” 2021- Λύσεις;;;
Επόμενο άρθροΠτώση δέντρου στην Δεκελείας (BINTEO)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.