Δεσμεύσεις 2016 – “ψηφοθηρία” 2021- Λύσεις;;;

0

μ έγα θέμα συζήτησης και σφοδρών αντιπαραθέσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια & Νέα Χαλκηδόνα έφερε τις τελευταίες μέρες, η ανακοίνωση από την δημοτική αρχή για την οριστική απομάκρυσή στο τέλος του μήνα των χαρακτηρισμένων -εδώ πολλά χρόνια- αυθαίρετων εγκαταστάσεων στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας που φιλοξενούν τον φιλοζωικό σύλλογο και τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενεί.

“Άστεγος” ο Φιλοζωικός σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας…

Αν θυμόμαστε καλά, από το 2010 που η εφημερίδα μας κυκλοφόρησε στην πόλη, το θέμα την εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων του Φιλοζωικού απασχολούσε όλες τις διοικήσεις του δήμου από τότε. Σε πολλά δημοτικά συμβούλια είχαν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων, είχαν γίνει προτάσεις επί προτάσεων ενώ στις προεκλογικές καμπάνιες όλες οι παρατάξεις “έταζαν λύσεις” στους ανθρώπους του φιλοζωικού, αλλά αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ!

Και εδώ που τα λέμε, πως θα προέκυπταν οι άμεσες λύσεις που έταζαν, όταν στην γεωγραφική περιφέρεια του δήμου μας δεν φαίνεται να υπάρχει κατάλληλος χώρος που θα εξασφαλίζει τις νόμιμες προδιαγραφές που απαιτούνται για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων του φιλοζωικού συλλόγου.

Όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα το γνωρίζουν καλά, ασχέτως τι λένε, τι τάζουν και πόσο ανερυθρίαστα χρησιμοποιούν ένα ευαίσθητο θέμα της κοινωνίας για να πλήξουν τους αντιπάλους τους και να ψηφοθηρήσουν…

2016: “Η πρώτη οριστική απομάκρυνση του φιλοζωϊκού” που πήρε άτυπη παράταση

Δημοσίευμα 12ης Ιανουαρίου 2016

Αλσος Ν.Φ.: “Έγκλημα εις βάρος ζώων και εθελοντών από την Διεύθυνση Δασών Αθήνας”

Δημοσίευμα 12ης Ιανουαρίου 2016

Φιλοζωικός Ν.Φ.: Η τελευταία κοπή πίτας του, στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας…

Δημοσίευμα 19 Ιανουαρίου 2016: Ο τέως δήμαρχος Αριστείδης Βασιλόπουλος στον “Δρόμο της Αριστεράς”

[…] Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος Αριστείδης Βασιλόπουλος, σε επιστολή του επισημαίνει ότι ο σύλλογος δεν έχει προβεί σε καμία κατασκευή εντός του Άλσους, σε κοπή δένδρων, θάμνων και λοιπών φυτών, αλλά αντίθετα, η παρουσία και δραστηριοποίησή του εκεί περιφρουρεί το δάσος από κάθε είδους επιβουλία εναντίον του. Δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανεύρεσης κατάλληλου χώρου μετεγκατάστασης των δραστηριοτήτων του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας ώστε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του γκρεμίσματος των αυθαίρετων κτισμάτων εντός του Άλσους που προϋπήρχαν από τη λειτουργία του ζωολογικού κήπου […]

Καταλήγοντας, θα θέλαμε να μεταφέρουμε μια εικόνα από τις αρκετές επισκέψεις μας στις εγκαταστήσεις του φιλοζωϊκού στο Άλσος. Εκεί που συναντούμε, την Κική, την Άμι, τον Γιάννη, την Ιφιγένεια, να δουλεύουν ακατάπαυστα 24/7 με μοναδική ανταμοιβή την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αγάπη τους για τα ζώα και να προσφέρουν στην κοινωνία ένα τεράστιο εθελοντικό έργο. Και το παράπονό που εξέφραζαν πάντα ήταν πως δεν έρχονται εθελοντές να βοηθήσουν στην καθημερινή φροντίδα των εγκαταλελειμμένων -από πολίτες- ζώων. Σήμερα (2021) που το θέμα της απομάκρυνσης της φιλοζωικής είναι στην επικαιρότητα, (ασχέτως αν το θέμα υπάρχει εδώ και χρόνια) διαπιστώσαμε (από τον καταιγισμό σχολίων – δηλώσεων) ότι υπάρχουν πολλοί “φιλόζωοι” συμπολίτες μας που είναι έτοιμοι να βάλουν (όψιμα) τα “στήθη τους μπροστά” για να εμποδίσουν την εκτέλεση της τελεσίδικης απόφασης. Να τα βάλουν! Εννοείται. Αλλά είτε “τα στήθη τους” εμποδίσουν την εφαρμογή της απόφασης, είτε μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις αλλού, στην επόμενή μας επίσκεψη στον φιλοζωικό θα τους δώσουμε δια ζώσης τα συγχαρητήρια μας για τον αγώνα που έκαναν και φυσικά για την εθελοντική εργασία που ξεκίνησαν να προσφέρουν…

Προηγούμενο άρθρο“Έφυγε” ο αντιπρόεδρος του Ιωνικού ΝΦ – Δήλωση Απόστολου Κόντου
Επόμενο άρθροΦιλοζωικός ΝΦ: Προσωρινή παράταση μετεγκατάστασης – ανακοινώσεις
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.