ΝΦ-ΝΧ: Εγγραφές στις κοινωνικές δομές του Δήμου

0

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στα πλαίσια της ένταξης της Πράξης «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» καλεί τους ενδιαφερόμενους κατοίκους του, να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την ένταξή τους στις Δομές του Δήμου καθώς και της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Ένδυμα), για τη χρονική περίοδο Ιανουάριος 2021 έως Δεκέμβριος 2021.

Για την  Ένταξη  στις Κοινωνικές Δομές για το έτος 2021 θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω:

Η κατάθεση δικαιολογητικών αρχίζει από 01/12/2020 και λήγει 23/12/2020.
Δικαιούχοι των Κοινωνικών Δομών είναι:

  • Κάτοικοι του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.
  • Κύριο κριτήριο ένταξης των ωφελουμένων στις Κοινωνικές Δομές  είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ως εξής:

1 άτομο 5.000 ευρώ

2 άτομα   6.000 ευρώ

3 άτομα   7.000 ευρώ

4 άτομα   8.000 ευρώ

5 άτομα και άνω  10.000 ευρώ

Στο ανωτέρω εισόδημα θα  συνεκτιμώνται επίσης και  τα συνολικά εισοδήματα όλων των ενηλίκων που ζουν μαζί, με την προσκόμιση των φορολογικών τους  δηλώσεων (εκκαθαριστικό-Ε1). Θα αξιολογούνται επίσης  και τα τακτικά επιδόματα ή βοηθήματα που λαμβάνει ο υποψήφιος καθώς θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες, μονογονεϊκές, πολύτεκνες οικογένειες.

  • Οι ενήλικες που διαμένουν στην ίδια κατοικία έχουν το δικαίωμα υποβολής μιας μόνο …αίτησης και οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  • Θα εξαιρούνται από την ένταξη τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο υποψήφιοι στο εκκαθαριστικό των οποίων εμφανίζονται εισοδήματα από τόκους καταθέσεων ή περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανεργίας τους.
  • Οι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ δεν μπορούν να ενταχθούν στην ενιαία Δομή «Σίτιση-Κοινωνικό Παντοπωλείο» που εδρεύει επί των οδών Μαραθώνος 26 Ν.Χ. -Σοφούλη & Παπάγου Ν.Φ., στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020.

Ο Δήμος σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση θα ορίσει τον φορέα στον οποίο θα ενταχθεί ο ωφελούμενος του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Δήμος ή Κοινωφελή Επιχείρηση).

  • Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για άνω από μια δομή παροχής, συμπληρώνουν ξεχωριστή αίτηση και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μια φορά.

Η Υπηρεσία δύναται να πραγματοποιεί κατ΄ οίκον κοινωνική έρευνα για τη διασταύρωση των στοιχείων και διερεύνηση συνθηκών διαβίωσης.Καθώς επίσης και να πραγματοποιεί επανέλεγχο των δικαιολογητικών σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, λόγω των έκτακτων μέτρων του COVID-19 στα παρακάτω τηλέφωνα:

Κοινωνικό  Παντοπωλείο Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας τηλ. 2102582295 – Μαραθώνος 26, Νέα Χαλκηδόνα

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας -Ν. Χαλκηδόνας τηλ. 2102526255 – Αγίων Αναργύρων 11, Νέα Χαλκηδόνα

και ώρες από τις 09.00 – 14.00.

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Σήκωναν αυτοκίνητα και έκλεβαν τους καταλύτες!
Επόμενο άρθροΈκτακτο Δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.