Ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου

0

Σε μία συμβολική κίνηση ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσσανδρος Γεωργαμλής βρέθηκαν την Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020 στο συγκρότημα του 2ου Νηπιαγωγείου – 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Χαλκηδόνας (π. κάτεργα ΕΑΤ – ΕΣΑ), όπου και κατέθεσαν στεφάνι, τιμώντας με αυτόν τον λιτό τρόπο την  επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε:

17 Νοέμβρη 1973 – 17 Νοέμβρη 2020. Πέρασαν σαρανταεπτά  χρόνια από την ημέρα της μαζικής ηρωικής εξέγερσης των νέων της πατρίδας μας, των φοιτητών και των σπουδαστών εκείνων που δεν συμβιβάστηκαν, που δεν έσκυψαν το κεφάλι στο δικτατορικό καθεστώς, που δεν υποτάχθηκαν στο μαύρο της χούντας και της τυραννίας που για εφτά ολόκληρα χρόνια εξουσίαζε τη χώρα, έχοντας βάλει τις δημοκρατικές ελευθερίες στο «γύψο». 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου συγκίνησε και συγκινεί, ενέπνευσε και εμπνέει, υπενθυμίζοντάς μας διαρκώς ότι η υπεράσπιση της ισονομίας, της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς και η θωράκιση της δημοκρατίας και των θεσμών της αποτελεί εσαεί χρέος όλων μας.

Προηγούμενο άρθροΤο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «βγαίνει έξω από τα τείχη»
Επόμενο άρθροΧαλκηδόνιο Ωδείο: Βασίλης Τσαμπρόπουλος – Διαδικτυακό Σεμινάριο “Μουσική και Εκφραση”, oι μύθοι και οι αλήθειες
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.