ΝΦ-ΝΧ-Καραντίνα: Το σχέδιο υποστήριξης των ευάλωτων κατοίκων της πόλης

0

Ενημέρωση της Ανθής Παπακώστα, αντιδημάρχου Κοινωνικής πολιτικής και προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας:

Με αίσθημα ευθύνης και με την ευχή να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα μας, ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι:

Από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 επαναλειτουργεί η Δομή Κοινωνικής Πολιτικής Έκτακτης ανάγκης σε συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Τίθεται εκ νέου σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή (210-2518875) σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς του Δήμου μας, με σκοπό να αξιολογηθούν και να εξυπηρετηθούν οι βασικές ανάγκες των δημοτών μας, οι οποίοι δεν διαθέτουν στο περιβάλλον τους οικείους που είναι σε θέση να τους εξυπηρετήσουν, προκειμένου να:

  • Φροντίζει για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.
  • Συνδράμει στην πρόσβαση και στην εξυπηρέτηση από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός και εκτός των ορίων του Δήμου μας, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
  • Συλλέγει αιτήματα που αφορούν έγγραφα τα οποία εκδίδονται μέσω του Δήμου και φροντίζει για τη διεκπεραίωσή τους.
  • Συντονίζει κάθε άλλη εργασία συναφή με τα ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.
  • Παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Όσοι συμπολίτες μας ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (π.χ. ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, ή οικονομικά αδύναμοι) και δεν διαθέτουν στο περιβάλλον τους οικείους που είναι σε θέση να τους εξυπηρετήσουν και χρειάζονται τις προαναφερόμενες υπηρεσίες, καλούνται να εγγραφούν στη Δομή Κοινωνικής Πολιτικής Έκτακτης ανάγκης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με τους ακόλουθους τρόπους:

1) Με απλή ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στο: menoumespiti@dimosfx.gr

2) Στο τηλεφωνικό κέντρο: 210 2518875 (καθημερινά από τις 08:00 έως τις 20:00)

δηλώνοντας τα ακόλουθα:

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

  • Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα επικοινωνίας, ηλικία
  • Το λόγο που δε μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους

Συνεχίζεται χωρίς να έχει διακοπεί η εξυπηρέτηση στο ξύλινο σπίτι που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του Δημαρχείου (Λ. Δεκελείας 97) για την ασφαλή παραλαβή και παράδοση των βιβλιαρίων των μελών των ΚΑΠΗ προς συνταγογράφηση από υπάλληλο των Κοινωνικών Υπηρεσιών (κάθε Τρίτη και Τετάρτη 09:00 – 12:00).

Έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται η τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη των ΚΑΠΗ και η διασύνδεση τους με το Κέντρο Φ για ψυχοκοινωνική στήριξη.

Επανακαθορίζεται το  εσωτερικό οργανωτικό πλαίσιο και τα πρωτόκολλα  διαδικασιών για τη βέλτιστη λειτουργία της Δομής Κοινωνικής Πολιτικής Έκτακτης ανάγκης των Κοινωνικών Υπηρεσιών για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Πραγματοποιεί διανομές κατ’ οίκον στους ωφελούμενους των Δομών Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου που αδυνατούν για σοβαρούς λόγους να μετακινηθούν, διευρύνοντας το πρόγραμμα του Βοήθεια στο Σπίτι σε όλες τις ευάλωτες ομάδες, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών και με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια του πολίτη. Στην ανωτέρω δράση εντάσσονται και οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ. Οι ωφελούμενοι που μπορούν να μετακινηθούν μπορούν να στέλνουν μήνυμα μετακίνησης στο 13033 προκειμένου να προσέρχονται στις δομές.

Η Δομή Κοινωνικής Πολιτικής Έκτακτης ανάγκης και το πρόγραμμα ”Βοήθεια στο Σπίτι”  ενδυναμώνονται με προσωπικό και άλλων υπηρεσιών του Δήμου για την άμεση κάλυψη των υγειονομικών αναγκών.

Εντάσσονται οι άστεγοι της πόλης μας στην καθημερινή σίτιση.

Η δράση αιμοδοσίας του Δήμου μας θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, στις 11 Νοεμβρίου στο ΠΠΙΕΔ, αφού τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία.

Η δράση της Κοινωνικής Υπηρεσίας για παροχή δωρεάν μαστογραφίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Νοεμβρίου σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας, αναβάλλεται σε συνέχεια ενημέρωσής μας από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων.

Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας υγεία και δύναμη!

 

Προηγούμενο άρθροΔήμος ΝΦ-ΝΧ: Τα μέτρα αντιμετώπισης του Κορωνοϊού
Επόμενο άρθροΑλλαγές στα δρομολόγια λόγω καραντίνας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.