Θ. Λέκκας: “Απαντήσεις και ερωτήματα”

0

Στις τοποθετήσεις Α. Βασιλόπουλου και Χ. Τομπούλογλου στο δημοτικό συμβούλιο της 4ης Νοεμβρίου, τις οποίες χαρακτηρίζει “ατεκμηρίωτες, πρόχειρες και τεχνοκρατικά αβάσιμες που αγγίζουν τα όρια του λαϊκισμού“, απαντά ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος & αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαληδόνας, Θάνος Λέκκας:

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τον ρόλο της αντιπολίτευσης στον Δήμο μας καθώς και την ανάγκη που υπάρχει προκειμένου να αναδειχθούν πράξεις ή παραλείψεις της διοίκησης, ένας ρόλος που είναι ιδιαίτερα σημαντικός και πολλές φορές βοηθά ώστε η διοίκηση να βελτιώνεται και να είναι πιο παραγωγική με τελικό ωφελημένο τον δημότη.

 

Η άσκηση κριτικής, άλλοτε δικαιολογημένης, άλλοτε αδικαιολόγητης και υπερβολικής είναι απολύτως δημοκρατικό και θεσμικό δικαίωμα της εκάστοτε αντιπολίτευσης που στόχο έχει να αποδομήσει το έργο της δημοτικής αρχής.

 

Όταν όμως αυτή η κριτική και οι τοποθετήσεις ορισμένων επικεφαλής παρατάξεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είναι ατεκμηρίωτες, πρόχειρες και τεχνοκρατικά αβάσιμες τότε αγγίζουν τα όρια του λαϊκισμού και είναι προφανές πως γίνονται καθαρά και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων.

 

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 4ης Νοεμβρίου ο κ. Βασιλόπουλος ισχυρίστηκε πως με βάση κάποιους δικούς του υπολογισμούς ο δήμος μας δικαιούται από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ένα ποσό περί τα 12εκ € για έργα που μπορούν να γίνουν στον Δήμο μας. Καλώ λοιπόν τον κ. Βασιλόπουλο να αποδείξει τον ισχυρισμό του και να τεκμηριώσει με βάση δεδομένα και όχι δικούς του προσωπικούς υπολογισμούς από πού προκύπτει αυτό το ποσό το οποίο σύμφωνα με τον ισχυρισμό του αναλογεί στον Δήμο μας.

 

Έτερος επικεφαλής παράταξης και συγκεκριμένα ο κ. Τομπούλογλου ισχυρίστηκε πως κατά το τελευταίο 4μηνο του 2019, δηλαδή κατά την αρχή της θητείας των νέων δημοτικών αρχών στους γειτονικούς δήμους Ν.Ιωνίας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού και Μεταμόρφωσης ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν μελέτες και έργα που σχεδίασαν και ωρίμασαν οι νέες διοικήσεις δηλαδή σε μόλις 4 μήνες έγιναν δράσεις που οι περισσότεροι δήμοι πραγματοποιούν σε τουλάχιστον 2 χρόνια από την έναρξη της θητείας της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Καλώ λοιπόν τον κ. Τομπούλογλου να μας υποδείξει αυτά τα έργα και συγκεκριμένα για το διάστημα από 1/9/2019 έως 31/12/2019 ένα έργο για κάθε δήμο που ο ίδιος επικαλέστηκε. Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας ενημερώσει ότι την “Χ” ημερομηνία (πάντα μεταξύ 1/9/2019-31/12/2019) οι προαναφερόμενοι δήμοι, σχεδίασαν, μελέτησαν, βρήκαν χρηματοδότηση,  δημοπράτησαν, ολοκλήρωσαν  το συγκεκριμένο έργο το οποίο επικαλείται.

 

Σε περίπτωση που οι συνάδελφοι δεν τεκμηριώσουν με συγκεκριμένα στοιχεία τους ισχυρισμούς τους είναι προφανές πως όσα ειπώθηκαν δεν έχουν κάποια βάση και ειπώθηκαν μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων και αυτομάτως η επιχειρηματολογία τους πέφτει στο κενό.

 

Αγαπητοί συμπολίτες ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μεγάλων έργων και δράσεων απαιτεί χρόνο, υπομονή , σχεδιασμό και τεχνοκρατική προσέγγιση.

 

Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος αναπτυξιακής πολιτικής σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους συναδέλφους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους εργαζόμαστε με πρόγραμμα και προσανατολισμό στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος του δήμου μας.

 

Σε μια δύσκολη συγκυρία που η πανδημία σαρώνει όλο το φάσμα της οικονομίας και της κοινωνίας, εργαζόμαστε απρόσκοπτα, με μεθοδικότητα και είμαστε βέβαιοι πως τα αποτελέσματα στο τέλος θα είναι απολύτως θετικά για όλους μας.

 

Με εκτίμηση,

Λέκκας Αθανάσιος 

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος – Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής Ν.Φ.-Ν.Χ.

Προηγούμενο άρθρο“Τσουνάμι” αποχωρήσεων από την παράταξη του Παντελή Γρετζελιά!
Επόμενο άρθροΑυτοψία έργων στη Νέα Φιλαδέλφεια
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.