Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αλέκος Γούλας!

0

Από τον δημοτικό σύμβουλο της “Πόλης Ενότητα” Αλέκο Γούλα, λάβαμε την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του:

    Νέα Φιλαδέλφεια, 07/10 /2020

Προς: Δήμαρχο ΝΦ-ΝΧ κ. Ιωάννη Βούρο

Κοιν.: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα: Ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Συμβούλου  

 

Κύριε Δήμαρχε,

Αλέκος Γούλας

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω για την ανεξαρτητοποίησή  μου από το συνδυασμό  «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ συνεργασία-σύνθεση-προοπτική» με επικεφαλής τον Τάσο Κωνσταντινίδη.

Αιτία αυτής είναι η έμμεση απόρριψη  από τη δημοτική αρχή του σχεδίου ψηφίσματος που κατέθεσα  για τη δίκη της Χρυσής Αυγής με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25 Σεπτεμβρίου ( Συνημμένο 1 ). Δεδομένου πως συνεργαζόμενη δημοτική  παράταξη  της πλειοψηφούσας  δημοτικής παράταξης «Πολιτών Πολιτεία» είναι και η  «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ» στην οποία ανήκω, θεωρώ ότι – στο ποσοστό που μας αναλογεί – φέρουμε και εμείς ως συνδυασμός  ευθύνη για τη μη έκδοση σχετικού ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα μπορούσε ως θέμα να είχε εισαχθεί έστω και  σε  έκτακτη συνεδρίαση  δια περιφοράς.

Αντί να στείλουμε ως Δήμος με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ισχυρό διαπαραταξιακό μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού και να απαιτήσουμε  την παραδειγματική τιμωρία αυτών που αποτέλεσαν την απειλή για τη Δημοκρατία και αμφισβήτησαν τόσο βάναυσα πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες, καταφέραμε να  λάμψουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο – με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής Αρχής – δια της σιωπής μας,. Διαφοροποιηθήκαμε από δεκάδες άλλους Δήμους- μεταξύ αυτών και από το Δήμο Αθηναίων ( Συνημμένο 2 ) – που εξέδωσαν ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, αλλά  σίγουρα δεν γίναμε παράδειγμα προς μίμηση.

Μπορεί να θεωρούσα υγιή την διαφορετική άποψη που υπήρχε σε κάποια θέματα που απασχόλησαν  μέχρι σήμερα το Δήμο μας,  η σιωπή όμως που επιδείξαμε ως Δήμος για το ευαίσθητο αυτό θέμα είναι ακριβώς το σημείο που ξεπερνά την προσωπική μου κόκκινη γραμμή στο πλαίσιο της συνεργασίας μας. Είναι για μένα ένα θέμα πολιτικής και συμβολικής βαρύτητας.

Εννοείται ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τα συμφέροντα του Δήμου μας από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου.

 

Με εκτίμηση

Αλ. Γούλας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Προηγούμενο άρθροΝ.Φ.: Κατασκευάζεται το γήπεδο ποδοσφαίρου 9×9 στα “ΚΑΤΕΕ”
Επόμενο άρθροΠΠΙΕΔ: Εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς & μεγάλους!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.