Επιστολή προς το Δημοτικό συμβούλιο

0

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

 Νέα Φιλαδέλφεια, 15/9/2020

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Αντιδήμαρχε Παιδείας

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας είχε όλο τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων καθώς γνώριζε καλά τα προβλήματά τους – και ας ήταν μερικά πρωτόγνωρα-. Ωστόσο  Πολιτεία και  Δήμοι φάνηκαν ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, αφού οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε κτιριακές εγκαταστάσεις, σε υποδομές και σε υποστηρικτικό προσωπικό( καθαριότητα, φύλαξη σχολείων )  είναι ιδιαίτερα ορατές από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Όσο για  το αίτημα για «ανώτατο όριο 15 μαθητές στο τμήμα εν μέσω πανδημίας» που τεκμηρίωσε  επιστημονικά η ΟΛΜΕ ούτε λόγος. Οι Δήμοι της χώρας θα μπορούσαν έπειτα από εντολή του Υπουργείου Παιδείας να προβούν σε διερεύνηση της δυνατότητας χρήσης επιπλέον αιθουσών, σε χαρτογράφηση  ελεύθερων αιθουσών ανά σχολείο, σχολικών κτηρίων που δεν λειτουργούν, ελεύθερων δημόσιων ή ιδιωτικών χώρων ανά Δήμο που πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας.

Το μόνο που έγινε ήταν η προμήθεια σε μάσκες και παγουρίνο  και από χθες βλέπουμε όλοι  τα τραγελαφικά αποτελέσματα αυτής της επιλογής.

Ζητούμε να τεθεί το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας  στην επόμενη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έγιναν από τη  Δημοτική Αρχή προς επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων  των σχολείων.  Ελπίζουμε να βρούμε  έπειτα από εκτενή διάλογο  λύσεις και να προβούμε ως Δημοτικό Συμβούλιο στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται, γεγονός που επιβάλλεται και  από το θεσμικό μας ρόλο.

Με εκτίμηση

Αλέκος Γούλας

Γιάννης Ουσταμπασίδης

Προηγούμενο άρθροΚοινή συνάντηση ΑΕΚ -ΦΕΑ με Γιάννη Βούρο
Επόμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη με 10 θέματα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.