Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 - 3:56 μμ

Καταπληκτική χρονιά για το 8ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας!

Η Fx-news στο Google News

Επίσημος συνεργάτης

Το 8ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας μέσα από τρία ευρωπαϊκά έργα eΤwinning 2019-2020:

  • «ME THE A.I. #2.0» – τμήμα ΣΤ2 
  • «STEM On Board»  – τμήμα Δ2
  • «The World’s Largest Lesson” – τμήμα Δ1 

ενεπλάκη σε καινοτόμες και πρωτότυπες δράσεις με στόχο την εισαγωγή των μαθητών/τριών σε θέματα Νέων Τεχνολογιών, Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης, εκπαιδευτικής πολιτικής STEM και αειφόρου ανάπτυξης (17 Παγκόσμιοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης).

Οι μαθητές του σχολείου συνεργάστηκαν με μαθητές από άλλα σχολεία της Ελλάδας αλλά και ευρωπαϊκών χωρών (Κροατία, Λιθουανία, Μολδαβία, Τουρκία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κ.α.), πειραματίστηκαν, σχεδίασαν, κατασκεύασαν και κατανόησαν την πολύπλευρη διάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης, του STEM και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της καραντίνας των σχολείων λόγω Covid-19 όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, να ερευνήσουν και να μελετήσουν τους τρόπους με τους οποίους η Τεχνητή Νοημοσύνη και το STEM χρησιμοποιούνται σήμερα στην μάχη εναντίον του Κορωνοϊού αλλά και να δημιουργήσουν πρωτότυπα συννεφόλεξα και ψηφιακούς «τοίχους» δίνοντας λύσεις στο πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής.

Μέσα από αυτά τα τρία ευρωπαϊκά eTwinning προγράμματα, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας διακρίθηκε τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο:

  • Βραβείο στο ευρωπαϊκό διαγωνισμό “2020 STEM DISCOVERY CAMPAIGN”, μια κοινή διεθνή πρωτοβουλία που διοργανώνει η Scientix, η κοινότητα για την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες στην Ευρώπη.
  • Βραβείο στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Bravo Schools 2020» για την καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στην κατηγορία «Καλές Πρακτικές» από το QualityNetFoundation.
  • Διάκριση στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Bravo Schools 2020» για την καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στον Στόχο 17: «Συνεργασία για τους στόχους» από το QualityNetFoundation.
  • Βραβείο με ετικέτα αναγνώρισης «eTwinning School Label 2020-2021» από την ευρωπαϊκή επιτροπή eTwinning Europe για τα 2 συνεχόμενα χρόνια ενασχόλησης με έργα eTwinning.

Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα και τις διακρίσεις μας στις παρακάτω σελίδες:

Ψηφιακό περιοδικό 8th STEMag του 8ου ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας: https://schoolpress.sch.gr/8dimnfil/

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!