ΕΠΑΛ: «Αλλάζω τον εαυτό μου – ΑλλάΖΩ (σ)το σχολείο»

0

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού Διασποράς – ΠΠΙΕΔ, το 1ο ΕΠΑΛ & το 5ο ΕΚ Νέας Φιλαδέλφειας συνδιοργάνωσαν με επιτυχία εκδήλωση με θέμα: «Δρόμοι μετά το ΕΠΑΛ».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων του προγράμματος Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Φιλαδέλφειας “ΜΝΑΕ 2019-2020” με τίτλο: «Αλλάζω τον εαυτό μου – ΑλλάΖΩ (σ)το σχολείο».

Ο Δ/ντής 1ου ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας Κωνσταντίνος Πετρίδης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχουν οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), όπως :

l Απόκτηση δυο (2) τίτλων σπουδών (Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου ισότιμο με του Γενικού Λυκείου και Πτυχίο ειδικότητας – επιπέδου 4), με τρία χρόνια φοίτησης.
l Εισαγωγή σε Πανεπιστημιακές σχολές υψηλής ζήτησης όπως Ιατρική, Πολυτεχνείο κ.α .
l Εγγραφή σε αντίστοιχες ειδικότητες των ΙΕΚ για ένα χρόνο, σε σχέση με δυο χρόνια που απαιτείται για τους αποφοίτους των αποφοίτων των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)
l Εγγραφή σε αντίστοιχες ειδικότητες των ΕΠΑΛ του ίδιου τομέα που αποφοίτησαν για ένα χρόνο (δεύτερο πτυχίο) που αντιστοιχούν σε επιπλέον 150 μόρια για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ο Δ/ντης 5ου ΕΚ Ν. Φιλαδέλφειας Βλάσιος Κουτσούκος, αναφέρθηκε στη δυνατότητα που έχουν οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), να εγγραφούν προαιρετικά στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στην ειδικότητα του πτυχίου τους με ένσημα για εννέα (9) μήνες και αμοιβή με το 75% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Οι εκπαιδευόμενοι πηγαίνουν για τέσσερις (4) μέρες στην εργασία για επτά (7) ώρες και μια (1) μέρα έρχονται στο σχολείο. Έχουν δώδεκα (12) μέρες κανονική άδεια και 12 μέρες για ασθένεια. Συνολικά εργάζονται 156 μέρες (μείον 12 μέρες της κανονικής άδειας) και πρέπει να έρχονται για 29 μέρες στο σχολείο για 203 ώρες θεωρητικής κατάρτισης. Επίσης εφόσον επιθυμούν, αφού αποκτήσουν τη βεβαίωση παρακολούθησης, μπορούν να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης για απόκτηση διπλώματος ειδικότητας επιπέδου 5.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η έγκυρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας (γονείς, μαθητές) για τις δυνατότητες που έχουν σήμερα οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ) για ένα σωστό και επιτυχή επαγγελματικό προσανατολισμό.

Την παρακολούθησαν διαζώσης οι απόφοιτοι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Φιλαδέλφειας και αρκετοί γονείς που ήρθαν για την τελετή απονομής απολυτηρίων και πτυχίων των παιδιών τους αλλά και από το διαδίκτυο αφού γινόταν ταυτόχρονα και ζωντανή μετάδοση από τα κανάλια των σχολείων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι κ.κ. Χρήστος Κοπελούσος αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Τάσος Κωνσταντινίδης καθώς και ο Πρόεδρος της 2ης Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας
κ. Πάρις Βεντήρης.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης έξι παρόντες ομιλητές και ένας από απόσταση μέσω πλατφόρμας, παρουσίασαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις με κύριο άξονα τις δυνατότητες των αποφοίτων των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή πτυχίων απολυτηρίων και με τις ευχές από τους συλλόγους των καθηγητών για Καλή σταδιοδρομία.

Τέλος, η υπεύθυνη της υποδράσης κ. Παγκάλου Φωτεινή «Δρόμοι μετά το ΕΠΑΛ», έδινε από ένα αναμνηστικό usb stck με αναμνηστικές φωτογραφίες από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις των αποφοίτων.

Οι εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) λήγουν στις 3 Ιουλίου 2020 και γίνονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ με τους κωδικούς ΤaxisΝet.

Προηγούμενο άρθροΝέα Χαλκηδόνα: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο στην Ε.Ο. (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΔήμος ΝΦ-ΝΧ: Πλύση και απολύμανση κάδων απορριμμάτων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.