Συμμετέχω – Ανακυκλώνω – Κερδίζω!

0

Ενημερωτική εκδήλωση  για την εφαρμογή των πιλοτικών δράσεων του ευρωπαϊκού έργου με τίτλο Benefit As you Save πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 στο Π.Π.Ι.Ε.Δ., παρόντος του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Μ. Κουτσάκης αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού.

Έπειτα ο Σπ. Ντιούδης προϊστάμενος της διεύθυνσης καθαριότητας, ανακύκλωσης & ηλεκτροφωτισμού παρουσίασε τις δράσεις πιλοτικής εφαρμογής που αφορούν την ενεργό συμμετοχή πολιτών και επιχειρήσεων του Δήμου στη Διαλογή στην Πηγή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών από πλαστικό και μέταλλο.

Στη συνέχεια ο κ. Στέγγος, από την ΚοινΣΕπ Reciget, επεξήγησε τη λειτουργία της πλατφόρμας διασύνδεσης πολιτών, δήμου και επιχειρήσεων.

Η έναρξη λειτουργίας της πιλοτικής εφαρμογής θα γίνει στις 20 Ιουλίου 2020. 

Οι πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν θα προμηθεύονται δωρεάν από το Δήμο ειδικές πορτοκαλί σακούλες απορριμμάτων με αναγνωρίσιμο barcode.

Στη συνέχεια θα τοποθετούν τις σακούλες στα ειδικά containers του Δήμου που έχουν εγκατασταθεί στο «πάρκο Μικρασιατών & Αλησμόνητων Πατρίδων» (Νέα Φιλαδέλφεια) καθώς και στο πάρκο «Γ. Αποστολάκης» (Νέα Χαλκηδόνα).

Ανάλογα με την ποσότητα των καθαρών υλικών που τοποθετούν στα containers οι πολίτες θα επιβραβεύονται με πόντους που θα εξαργυρώνονται με εκπτώσεις στα τοπικά καταστήματα.

Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του διαπεριφερειακού ευρωπαϊκού προγράμματος Βαλκανική – Μεσόγειος (Interreg Balkan Med 2014-2020) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ και Εθνικούς πόρους.

Προηγούμενο άρθροΝΦ-ΝΧ: “Προσφέρουμε το Αίμα μας – Γινόμαστε Δότες μυελού των οστών”
Επόμενο άρθροΈχεις πρόβλημα;;; Στείλε το με ένα κλικ!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.