Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 - 10:37 μμ

Τιμητική βράβευση του 8ου Δημοτικού από τον Δήμο ΝΦ-ΝΧ

Η Fx-news στο Google News

Επίσημος συνεργάτης

Την τιμητική βράβευση του 8ου Δημοτικού σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας για την μεγάλη διάκριση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό “2020 STEM Discovery campaign”, προανήγγειλε σε σχετική δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τάσος Κωνσταντινίδης.

Ευρωπαϊκή Διάκριση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας!

Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Παιδείας δήλωσε για την μεγάλη επιτυχία του σχολείου της Νέας Φιλαδέλφειας:

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, οι μαθητές, ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και ειδικώς η εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου κα Σκιαδά μας έκαναν για άλλη μια φορά ιδιαίτερα υπερήφανους

Μετά το 2ο βραβείο που έλαβε το 8ο ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας ανάμεσα σε 300 συμμετοχές Δημοτικών και Γυμνασίων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό» που διοργάνωσε το BritishCouncilGreece, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το ίδιο σχολείο διακρίθηκε και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο!

Η εκπαιδευτικός Πληροφορικής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας κα Σταυρούλα Σκιαδά συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό “2020 STEM Discovery campaign” δημοσιεύοντας ένα άρθρο στο EuropeanSchoolnetblog σχετικά με την εργασία των μαθητών του Δ1.

Η εργασία αυτή αποτελεί μέρος του eTwinning έργου 2019-2020 (σύμπραξη σχολείων από Ευρωπαϊκές χώρες) στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές μας (Δ1) μέσα από το μάθημα της πληροφορικής, με θέμα «Ασφάλεια στην πόλη μας». Με το άρθρο αυτό κατάφερε να διακριθεί και να είναι μία από τους 23 νικητές στην Ευρώπη που θα συμμετέχει στο εργαστήριο: Science projects workshop in the Future Classroom Lab (SPW@FCL), το οποίο διοργανώνει ο Scientix (κοινότητα για την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες στην Ευρώπη) εκπροσωπώντας την Ελλάδα και το σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας!

Ο Scientix προάγει και υποστηρίζει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα αντικείμενα STEM (φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά), των ερευνητών στον χώρο της εκπαίδευσης, των ιθυνόντων χάραξης πολιτικών και άλλων επαγγελματιών στην εκπαίδευση των STEM.

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, οι μαθητές, ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και ειδικώς η εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου κα Σκιαδά μας έκαναν για άλλη μια φορά ιδιαίτερα υπερήφανους.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, σε ημερομηνία που θα καθορισθεί σύντομα, θα προχωρήσει στην τιμητική βράβευση του σχολείου, των μαθητών και της ανωτέρω εκπαιδευτικού ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των τόσο σημαντικών επιτευγμάτων τους πανελλήνιας και πανευρωπαϊκής πλέον εμβέλειας.

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!