Ο Γιάννης Βούρος στην “Αναγέννηση κλασικού αθλητισμού”

0

Ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος συμμετέχει στην κίνηση “Αναγέννηση” που θα διεκδικήσει στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ την διοίκηση του κλασσικού αθλητισμού.

Γνωστά ονόματα πρωταθλητών, προπονητών, σωματείων, επιστημόνων, αθλητικών στελεχών και διακεκριμένων προσωπικοτήτων έδωσε στη δημοσιότητα η «Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού», η οποία θα συμμετάσχει στις προσεχείς αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης στον ΣΕΓΑΣ.

Μεταξύ των αθλητών συμπεριλαμβάνονται ονόματα που έχουν στην συλλογή τους Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς τίτλους, όπως η Τασούλα Κελεσίδου, η Όλγα Βασδέκη, ο Χάρης Παπαδιάς, ο Γιώργος Θεοδωρίδης, η Πόπη Ουζούνη, ο Άγγελος Παυλακάκης, ο Σπύρος Ανδριόπουλος, ο Απόστολος Καθηνιώτης, o Αλέξης Αλεξόπουλος, η Μαρία Τσώνη, ο Μάριος Ευαγγέλου και ο Κυριάκος Μουτεσίδης, οι οποίοι, όπως βεβαιώνει η «Κίνηση«: «Ένιωσαν πως ήρθε η δική τους ώρα και σε μία πανεθνική συστράτευση για την μετεξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό του ΣΕΓΑΣ, δηλώνουν παρών και είναι έτοιμοι να παίξουν ρόλο στην αλλαγή σκυτάλης για την ηγεσία του ΣΕΓΑΣ».

Εκτός των πρωταθλητών στην «Κίνηση» συμμετέχουν και μεγάλα ιστορικά σωματεία της χώρας που πρωταγωνιστούν στον κλασικό αθλητισμό, όπως ο Πανελλήνιος, ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ ο Άρης, ο Τρίτωνας, η Παναχαϊκή, κορυφαίοι διαχρονικοί αθλητές με παγκόσμιους τίτλους όπως ο Βασίλης Μαγγανάς και ο Μάριος Χριστοφορίδης, αλλά και διακεκριμένοι καθηγητές των πανεπιστημίων μας με τεράστια προσφορά και κύρος στον χώρο, όπως η Φωτεινή Αραμπατζή (ΤΕΦΑΑ Σερρών), ο Πλούταρχος Σαρασλανίδης (ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης), ο Γιώργος Κυπραίος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), η Αθανασία Σμυρνιώτου (ΤΕΦΑΑ Αθηνών) και ο Κώστας Μαρτινίδης (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής).

«Το όραμα και ο στόχος της «Αναγέννησης« είναι ο κλασικός αθλητισμός να απευθυνθεί στην κοινωνία, να δηλώσει παρών σε όλα τα μεγάλα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, να σταθεί δίπλα στο σωματείο, τον προπονητή, τον γονέα, τον αθλητή.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη που στην «Αναγέννηση» συμμετέχουν και προσωπικότητες, όπως ο δήμαρχος Κατερίνης και με μεγάλες διακρίσεις πρωταθλητής, ο Κώστας Κουκοδήμος, ο διακεκριμένος καλλιτέχνης και δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης αλλά και ο γιατρός-παλαιός πρωταθλητής και βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός. Αμφότεροι παλιοί αθλητές και πρωταθλητές του στίβου, εντάχθηκαν κι αυτοί στην «Αναγέννηση» για να συμβάλλουν στον κοινό σκοπό» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της νέας κίνησης που θα διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ.

Επίσης προανήγγειλε ότι θα επιδιώξει να διεκδικήσει για τη Θεσσαλονίκη τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2028, ώστε να διεξαχθεί στη χώρα μας η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της ηπείρου μας με στόχο να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης στη χώρα μας και να αναδειχθεί η περιοχή της Μακεδονίας ως νέος τουριστικός προορισμός.

«Το «Θεσσαλονίκη 2028« είναι και πρέπει να είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου για εμάς. Είναι ο μεγάλος στόχος για να δείξουμε στους 1.300 αθλητές, τους 1.200 συνοδούς, τους 150 χιλιάδες φιλάθλους και τα 300 εκατομμύρια τηλεθεατές, που για μία εβδομάδα θα στρέψουν το βλέμμα τους σε αυτήν την γωνιά της Ευρώπης, ποιά είναι η ταυτότητα της σύγχρονης Θεσσαλονίκης και να προβάλουμε ότι έχει να παρουσιάσει και να προσφέρει στη διεθνή αθλητική-πολιτιστική-τουριστική κοινότητα η Μακεδονία μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΝ.Φ.: Κλοπή των προβολέων στο γήπεδο μπάσκετ της Δεκελείας!
Επόμενο άρθρο#Μπράβο “ΜΑΓΚΑΚΑ”! (“Βραβείο”)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.