Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

ΝΦ-ΝΧ: Επαναλειτουργούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις (οδηγίες για Covid19)

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ενημερώνει τους δημότες σχετικά με την επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και δημοτικών χώρων άθλησης, που σηματοδοτεί η επιστροφή στην αθλητική κανονικότητα και δραστηριότητα, με αίσθημα ευθύνης και με οδηγό την προστασία της δημόσιας και ατομικής υγείας:    Προ – αγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος

1.  Αθλητές/τριες κάτω των 13 ετών οι οποίοι/ες είναι εγγεγραμμένοι/ες σε σωματεία και έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας, συμπληρώνουν το ιατρικό ιστορικό και προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. Το έντυπο του ιατρικού ιστορικού μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Το έντυπο της ιατρικής βεβαίωσης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ  στον σύνδεσμο.

Για αθλούμενους/ες κάτω των 13 ετών χωρίς δελτίο αθλητικής ιδιότητας, δεν απαιτείται η συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού και η προσκόμιση σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η πρόσβαση στην αθλητική εγκατάσταση με την εγγραφή από τον συνοδό των στοιχείων του αθλούμενου στον Κατάλογο Εισερχομένων  –  Εξερχομένων που διατηρεί η εγκατάσταση, για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που αθλούμενος/η έχει νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19 και επιθυμεί να αθληθεί εντατικά θα πρέπει να εξετάζεται από καρδιολόγο, καθώς ο ιός δύναται να προκαλέσει καρδιακές βλάβες.

Κατά τα λοιπά και για τους αθλητές/τριες και αθλούμενους/ες άνω των 13 ετών ισχύουν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα στις οδηγίες ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους, στον ακόλουθο σύνδεσμο  ΕΔΩ.

Μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση (ανώτατο όριο).
  • Γήπεδα ποδοσφαίρου: 7Χ7: 40 άτομα, κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας). 5Χ5: 25 άτομα, κατ΄ ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).
  • Ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, 30 άτομα, κατ΄ ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).

Λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις:

  • 1 άτομο ανά 12 τ.μ. για τα πρώτα 600  τ.μ. &
  • 1 άτομο ανά 20 τ.μ. για τα άνω των 600 τ.μ.

Κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια:

  • 1 άτομο ανά 15 τ.μ. για τα πρώτα 400  τ.μ
  • 1 άτομο ανά 20 τ.μ. για τα άνω των 400  τ.μ.

Γυμναστήρια με όργανα

  • 1 άτομο ανά 10 τ.μ. για στατικές ασκήσεις &
  • 1 άτομο ανά 15τ.μ. για κινητικές ασκήσεις.

– Η χρήση μπάλας και οργάνων επιτρέπεται με βάση τις ειδικότερες οδηγίες απολύμανσης και προστασίας.

– Όλες οι σχετικές οδηγίες ασφαλούς άσκησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ΕΔΩ.

Για τυχόν ερωτήσεις και πληροφορίες υπάρχει ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: covid19@gga.gov.gr.

Ειδικά για τα Αθλητικά Σωματεία/Συλλόγους, επιτρέπεται η χρήση των ανωτέρω Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Δημοτικών Χώρων Άθλησης, υπό τις προϋποθέσεις που ο Δήμος ορίζει, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις  και με τον όρο της τήρησης εκ μέρους τους, όλων των κανόνων και μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται.

Εξαίρεση στην ανωτέρω αναστολή, θα αποτελέσουν από την ΔΕΥΤΕΡΑ 22/06/2020, οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις των γηπέδων Αντισφαίρισης (TENNIS), που βρίσκονται επί των οδών Ν. Πλαστήρα & Λαχανά, στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα οποία μπορούν να διατίθενται στο κοινό για άθληση – άσκηση  εφόσον οι ενδιαφερόμενοι, επικοινωνούν ή προσέρχονται στα γραφεία της υπηρεσίας (Τμήμα: Αθλητισμού. Δ/νση: Ραιδεστού -21, Νέα Χαλκηδόνα, Τηλ: 213-2026310/332), καθημερινά (08:00-15:00), συμπληρώσουν και προσκομίσουν υπογεγραμμένα τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ έντυπα που απαιτούνται και ακολουθώντας την προβλεπομένη διαδικασία.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ξεκινούν από ΔΕΥΤΕΡΑ 22/06/2020, τα εξής προγράμματα Μαζικής Άθλησης που διοργανώνει ο Δήμος:

1. Το Πρόγραμμα Εκγύμνασης Ομαδικών Προγραμμάτων (Αεροβικής, Ελεύθερης Γυμναστικής, κ.λ.π.), καθημερινά, ΔΕΥΤΕΡΑ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρας: 8:30 -11:00 & 17:00 -20:00, εκτός του Δημοτικού Γυμναστηρίου «ΑΤΤΑΛΟΣ» (Τρωάδος -2) και σε χώρο που προβλέπεται και τηρούνται οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας, υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής του Δήμου.
2. Το Πρόγραμμα Εκμάθησης Κολύμβησης, καθημερινά, ΔΕΥΤΕΡΑ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρας: 14:00 -17:00, που διοργανώνει ο Δήμος, κάνοντας χρήση, διαδρομών των Κολυμβητικών Δεξαμενών του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.-Μαρούσι),
Οι ενδιαφερόμενοι/ες, μπορούν να συμμετάσχουν εφόσον, επικοινωνούν ή προσέρχονται στα γραφεία της υπηρεσίας (Τμήμα: Αθλητισμού. Δ/νση: Ραιδεστού -21, Νέα Χαλκηδόνα, Τηλ: 213-2026310/332), καθημερινά (08:00-14:00), συμπληρώνοντας και προσκομίζοντας υπογεγραμμένα, τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ έντυπα που απαιτούνται και ακολουθώντας την προβλεπομένη διαδικασία.

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Δεν επιτρέπεται στην παρούσα φάση η χρήση των Αθλητικών χώρων από οποιοδήποτε φυσικό, Νομικό Πρόσωπο κλ.π.
  • Περαιτέρω πληροφορίες στα τηλέφωνα: 213 – 2026310/332 (Δευτέρα έως Παρασκευή & Ώρες: 8:00 -15:00), για την καλύτερη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των συμπολιτών μας.

– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!