H Δύναμη Πολιτών ζητά να λειτουργήσει καλοκαιρινό camp παιδιών

0

Με μία επιθετική ανακοίνωση και με ακραίους πολιτικούς χαρακτηρισμούς -όπως  άλλωστε μας έχει συνηθίσει- η παράταξη του τέως δημάρχου (Δύναμη Πολιτών), ζητά από την δημοτική αρχή να λειτουργήσουν τα καλοκαιρινά τμήματα απασχόλησης παιδιών από τον Δήμο και παρά του ότι η πανδημία του Covid-19 είναι ακόμη σε εξέλιξη. Μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι ο Δήμος θέλει να καταργήσει τον θεσμό των “καλοκαιρινών camp” και ότι η δημοτική αρχή είναι “ανίκανη να προστατεύσει στο camp την υγεία των παιδιών από τον κορωνοϊό”!

Μια τέτοια απόφαση – λειτουργία ή όχι παιδικού camp σε περίοδο πανδημίας- είναι δίκοπο μαχαίρι για κάθε Δήμο.

Διότι ναι μεν εξυπηρετεί τους γονείς των δημοτών απασχολώντας τα παιδιά τους όπως τα προηγούμενα έτη, που όμως δεν υπήρχε κορωνοϊός. Αλλά όμως ας αναρωτηθούμε: στην απευκταία περίπτωση που παρουσιάζονταν κρούσματα στο παιδικό camp του Δήμου και στην πόλη τι θα ακολουθούσε μετά;;; Μπορείτε να φανταστείτε!

Διαβάστε την ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών:

Να μην καταργηθεί το θερινό «καμπ» του Δήμου μας!!!

 

Την προηγούμενη 5ετία ο Δήμος μας ανέπτυξε ένα από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα οργανωμένα δωρεάν θερινά καμπ δημιουργικής απασχόλησης στη χώρα. Πάνω από 500 παιδιά κάθε χρόνο μετά τη λήξη του σχολικού έτους, παρακολουθούσαν δωρεάν για 3 εβδομάδες ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, εκδρομές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και φαγητό. Ύστερα από 5 ολόκληρα χρόνια επιτυχημένης ύπαρξης του θερινού καμπ, και ενώ φέτος είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, η δημοτική αρχή Βούρου το σταματά.

Όχι μόνο δεν έχει προβλέψει την υπογραφή συμβάσεων για γυμναστές από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως εμείς κάναμε κάθε χρόνο, αλλά στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού που εισηγείται την Τετάρτη 7/6, εξαφανίζει και τα ελάχιστα κονδύλια που απαιτούνταν για τη διοργάνωση του καμπ. Οποιαδήποτε δικαιολογία και αν εφεύρει μία διοίκηση ικανότατη στην παραγωγή εντυπώσεων, αλλά πλήρως ανίκανη στην παραγωγή οποιουδήποτε έργου, η αλήθεια είναι μία: η κατάργηση του θερινού καμπ στερεί μία από τις ελάχιστες δωρεάν και ποιοτικές διεξόδους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών και επιβαρύνει τις οικογένειές τους, είτε στρέφοντάς τις προς τον ιδιωτικό τομέα είτε αναζητώντας άλλους τρόπους για να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά τους όσο αυτές εργάζονται.

***Ανίκανη η σημερινή διοίκηση να  προσαρμόσει τα θερινά camp στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η πανδημία με τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των μαθητών προχωρά στη κατάργηση τους****

Καλούμε τη δημοτική αρχή Βούρου να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη των αναγκαίων γυμναστών και την ψήφιση των απαραίτητων κονδυλίων για τη διοργάνωση για μία ακόμη χρονιά του καμπ θερινής δημιουργικής απασχόλησης. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση, όχι μόνο θα είναι απαράδεκτη, αλλά και κοινωνικά ανάλγητη.


Προηγούμενο άρθροΝέα “έφοδος” στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας…
Επόμενο άρθροΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ! Δείτε το πρωτοσέλιδο της έντυπης Fx-news
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.