Ο Θάνος Λέκκας διαψεύδει όσους διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα

0

Τις τελευταίες μέρες σε δημοσιεύματα φιλικού (sic) Μπλογκ της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Δήμου ΝΦ-ΝΧ, γράφτηκε ότι:

“Νέο ΚΑΠΗ Ν.Φ.”: Μία ακόμη μακέτα που είχε δημοσιεύσει η διοίκηση Βασιλόπουλου…

Η “ανίκανη” σημερινή διοίκηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ΔΕΝ κατάφερε “ούτε ένα έργο για τον Δήμο μας να περιέχεται στη λίστα με τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»”… σημειώνοντας μάλιστα ότι: “ο Δήμος μας διαθέτει ώριμες μελέτες από την τέως διοίκηση Βασιλόπουλου όπως το νέο ΚΑΠΗ, τον 3ο βρεφονηπιακό σταθμό Νέας Φιλαδέλφειας, την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, σημαντικές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, την ανακατασκευή αθλητικών χωρών, τις παρεμβάσεις ανάπλασης στο πλαίσιο του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας…” και πως “κανένα από τα έργα αυτά δεν έχει ενταχθεί στο «νέο» πρόγραμμα που διαδέχθηκε τον «Φιλόδημο»…”

Η εφημερίδα μας μετά την “άποψη-δήλωση-θέση” της πρώην διοίκησης του Δήμου  μέσω δημοσιευμάτων, απευθύνθηκε στο πλέον ειδικό επί των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στον συμπολίτη μας και εκλεγμένο Δημοτικό σύμβουλο Θάνο Λέκκα, για να μας ενημερώσει αν ισχύουν ή όχι τα όσα γράφτηκαν στον Μπλογκ που απηχεί τις θέσεις της πρώην διοίκησης του Άρη Βασιλόπουλου.

Ο Θάνος Λέκκας είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Παν/μιο. Από το 2005 στην ΕΕΤΑΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ) έως και σήμερα που έχει θέση Προϊσταμένου τμήματος Διοίκησης, Δημ. Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και με πολύχρονη εμπειρία στην διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων και στην αξιοποίηση Εθνικών και Κοινοτικών πόρων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗFx-news: Κύριε Λέκκα, πολύ λόγος γίνεται τελευταία και με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα για την μη ένταξη έργων του Δήμου μας στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που εξήγγειλε πρόσφατα ο Υπουργός Εσωτερικών. Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε επιγραμματικά λίγα λόγια για το νέο αυτό πρόγραμμα.

Το νέο πρόγραμμα  θα εξελιχθεί από  τώρα έως τα τέλη του 2023. Έχει διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ και εφόσον επιτευχθεί μεγάλη απορροφητικότητα έχει τη δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο έχει υπογράψει με το υπουργείο Εσωτερικών μνημόνιο συνεργασίας, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία συμμετάσχει στο συνολικό πρόγραμμα της κυβέρνησης με 1,5 δισ. Οι χρηματοδοτήσεις θα έχουν τη μορφή αναπτυξιακού δανείου προς τους φορείς της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού το οποίο θα αποπληρώνεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Αναμένεται να δώσει ισχυρή πνοή στην οικονομία με την δημιουργία 40.000 νέων θέσεων εργασίας, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία και να στηρίξει εμπράκτως τις ανάγκες των δήμων σε όλη την χώρα.

Fx: Υπήρξε όντως ολιγωρία από πλευράς δημοτικής αρχής ΝΦ-ΝΧ και έχασε ο δήμος την ευκαιρία να διεκδικήσει χρηματοδότηση για έργα προς όφελος των δημοτών;;;

Οι προσκλήσεις για το νέο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης προς τους δικαιούχους δήμους δεν έχουν ακόμα αναρτηθεί. Κοινώς το πρόγραμμα ακόμα δεν έχει ανοίξει προκειμένου να υποβάλλουν οι δήμοι προτάσεις προς χρηματοδότηση!! Νομίζω απαιτείται στοιχειώδης γνώση και σοβαρότητα όταν ασκείς κριτική διότι διαφορετικά αργά η γρήγορα τα γεγονότα διαψεύδουν όσους προσπαθούν να διαμορφώσουν μια εικονική πραγματικότητα. Θεωρώ πως οι συμπολίτες μας έχουν την κριτική ικανότητα να μας αξιολογήσουν όλους και τον τοπικό τύπο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Fx: Κάποιοι δήμοι ήδη ενέταξαν ορισμένα έργα στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο δήμος μας δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς;;;

Τα έργα αυτά έχουν ανακοινωθεί πως εντάσσονται σαν συνέχεια του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, δηλαδή είχαν υποβληθεί οι σχετικές προτάσεις από τους Δήμους κατά την προηγούμενη περίοδο. Ουδεμία σχέση με την νέα περίοδο έως το 2023 που συζητάμε. Θα επαναλάβω πως καλή η κριτική αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται από γνώση και επιχειρήματα αλλιώς αγγίζει τα όρια του λαϊκισμού.

Fx: Από την εμπειρία σας θεωρείται πως η προηγούμενη δημοτική αρχή λειτούργησε αποτελεσματικά όσο αφορά την αξιοποίηση Εθνικών και Κοινοτικών πόρων προς όφελος του δήμου μας; Υπήρξε κάποιο σοβαρό έργο υποδομής που να έγινε κατά την διάρκεια της 5ετους θητείας της προηγούμενης διοίκησης;;

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, άρα θεωρώ πως υπήρξαν ευκαιρίες που πήγαν χαμένες και θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί. Αναφορικά με τα έργο υποδομής που με ρωτάτε, νομίζω πως εάν είχε γίνει, σαν δημότες πρώτα και πάνω από όλα θα το είχαμε αντιληφθεί διότι ενδεχομένως θα άλλαζε την καθημερινότητα μας. Εξάλλου όπως έδειξε και το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο σύνολο τους οι συμπολίτες μας, έκριναν πως το έργο που έγινε στον δήμο μας ήταν κατώτερο των περιστάσεων, σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν δώσει την ευκαιρία στον κ. Βασιλόπουλο και την Δύναμη Πολιτών να συνεχίσουν στην διοίκηση του Δήμου…


ΝΦ-ΝΧ: “Η αλήθεια -με αποδείξεις- για το πλύσιμο των κάδων”

Προηγούμενο άρθροΝΦ-ΝΧ: “Η αλήθεια -με αποδείξεις- για το πλύσιμο των κάδων”
Επόμενο άρθροΗ Δημοτική αρχή τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.