ΝΦ-ΝΧ: “Η αλήθεια -με αποδείξεις- για το πλύσιμο των κάδων”

0

Από τον αντιδήμαρχο οικονομικών κύριο Ηλία Τάφα λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω σχόλιο:

Στο δημοτικό συμβούλιο της 11/05/2020, η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε ψήφισμα που είχε ως θέμα «Λήψη απόφασης επί της επιδίωξης της Δημοτικής Αρχής να παραδώσει στα κρυφά και με συνοπτικές διαδικασίες μέρος της καθαριότητας σε ιδιώτη στο όνομα της πανδημίας του κορωνοϊού.» 

 

Καλούσε λοιπόν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει να κατεβάσει ο δήμος άμεσα από την ιστοσελίδα αλλά και τα άλλα μέσα του Δήμου τη σχετική πρόσκληση υποβολής προσφορών. Εκτός από το γεγονός ότι δόθηκαν επιπλέον χρήματα στους δήμους από την κυβέρνηση για να κάνουν απολυμάνσεις και η διοίκηση του δήμου αυτό ακριβώς έκανε και αυτό ακριβώς θα κάνει απολυμαίνοντας τους κάδους με ειδικό απολυμαντικό – ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, θα ήθελα κάποιος να μου απαντήσει:

 

-Πώς κάτι είναι κρυφό όταν ανεβαίνει όχι μόνο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει γνώση; 

 

-Πώς είναι συνοπτικές οι διαδικασίες που αφορούν δημόσια πρόσκληση προς κάθε υποψήφιο εργολάβο και η επιλογή γίνεται με συγκεκριμένες προδιαγραφές και με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή; Ο όρος «απευθείας ανάθεση» δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι επιλέγεις όποιον θες για να κάνει μία εργασία, να προσφέρει μία υπηρεσία ή να σου πουλήσει ένα προϊόν· υπάρχουν όροι και προδιαγραφές. Όσοι το αναφέρουν αφήνοντας υπονοούμενα βασίζονται στην άγνοια ή την ελλιπή ενημέρωση των δημοτών.

-Επιπροσθέτως, επειδή ειπώθηκαν πολλά και από τη δύναμη πολιτών και από άλλες παρατάξεις, πώς αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του σωματείου ότι το καδοπλυντήριο επιδιορθώνεται με 2700€;

 

Γιατί η διοίκηση Βασιλόπουλου παρήγγειλε καινούργια καδοπλυντήρια αφού τα υπάρχοντα, παρόλο που αγοράστηκαν επί θητείας Παντελή Γρετζελιά, είναι δηλαδή 18 ετών, είναι ακόμα σε καλή κατάσταση και λειτουργικά;

 

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για την αξιοπιστία των όσων αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση και ας κρίνει το μέρος των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που υπερψήφισαν την πρότασή της.

Για την ιστορία θα πλυθούν 1815 κάδοι προς 5,5€ έκαστος συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Εμφανίστηκαν δύο εργολάβοι που κατέθεσαν προσφορές, ο ένας με 4,83€ +ΦΠΑ ανά κάδο και ο άλλος με 4,44€ + ΦΠΑ ανά κάδο.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω το πιο απίστευτο που ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο (για το συγκεκριμένο θέμα) εκ μέρους του κ. Τομπούλογλου,που είπε ότι η δημοτική αρχή θα κάνει απευθείας ανάθεση για εξωτερικό(!) πλύσιμο των κάδων

Σας παραθέτω το απόσπασμα της τεχνικής έκθεσης που περιγράφει τη διαδικασία (Α.Μ.: 59/2020):

 

«Πρόκειται για πλύσιμο και απολύμανση των κάδων με απορρυπαντικά και απολυμαντικά που είναι εγκεκριμένα από τις αρμόδιες αρχές. Το απορριμματοφόρο προπορεύεται του πλυντηρίου ώστε ο κάδος να είναι άδειος. Ακολουθεί το πλυντήριο. Αν υπάρχουν προσκολλημένα υλικά στο εσωτερικό ή εξωτερικό μέρος των κάδων ξύνονται με τις απαραίτητες ξύστρες και απομακρύνονται ώστε ο κάδος να είναι έτοιμος για πλύση. Στη συνέχεια με τον ανυψωτικό μηχανισμό ο κάδος εισέρχεται στο θάλαμο πλύσης όπου δίνεται η εκκίνηση για το πλύσιμο. Ο κάδος πλένεται εσωτερικά και εξωτερικά με ζεστό νερό.»

 

Η πολιτική ανυποληψία σε όλο της το μεγαλείο.

 

Τα συμπεράσματα δικά σας.


“Η κομματική απολύμανση των κάδων…”

 

 

Προηγούμενο άρθροΔύναμη Πολιτών: Διαφωνεί με την συνεργασία Δήμου-Μητρόπολης
Επόμενο άρθροΟ Θάνος Λέκκας διαψεύδει όσους διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.