ΝΦ-ΝΧ: Εργασίες σε σχολεία ενόψει ανοίγματος την Δευτέρα (11/05)

0

Όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας:

Εργασίες και παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, κατά το διάστημα που αυτές είχαν αναστείλει την λειτουργία τους, πραγματοποίησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας. 

 

Συγκεκριμένα εκτελέστηκαν εργασίες σε αίθουσες και γραφεία καθηγητών, που είχαν επισημανθεί από τους διευθυντές των σχολείων κατά το προηγούμενο διάστημα, έγινε ανάπλαση αύλειων χώρων, διόρθωση φθαρμένων δαπέδων, τοποθέτηση ηλεκτρικών ραμπών ΑΜΕΑ κ.λπ.

 

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση προκατασκευασμένης αίθουσας στο χώρο του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Χαλκηδόνας για την κάλυψη των υπεραρίθμων παιδιών των νηπιαγωγείων της περιοχής που στεγάζονταν στον προθάλαμο του ανωτέρω νηπιαγωγείου.

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Κανταρέλης με αφορμή τις προαναφερόμενες εργασίες δήλωσε σχετικά: «Προσπαθήσαμε με τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας να εκμεταλλευθούμε την συγκεκριμένη συγκυρία, ώστε η επόμενη ημέρα στα σχολεία της πόλης μας να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Αυτή την περίοδο επεξεργαζόμαστε τη μελέτη ενός έργου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ περίπου, στην οποία περιλαμβάνονται συνολικά τα αιτήματα των διευθυντών και των σχολικών επιτροπών και η οποία φιλοδοξούμε να υλοποιηθεί κατά την διάρκεια της θερινής διακοπής της λειτουργίας των σχολείων. Επιδιώκουμε έτσι να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες και την 1η Σεπτέμβρη οι σχολικές μας μονάδες να είναι πιο όμορφες και πιο λειτουργικές σε σχέση με το παρελθόν. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επαναπαυθούμε καθώς στον τομέα των σχολικών μας κτιρίων έχουν ακόμα να γίνουν πολλά».

 

Ενώ ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης ανέφερε: «Εν όψει της σταδιακής επανέναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, έχουν προβλεφθεί επιπλέον προμήθειες αντισηπτικών και ειδών ατομικής προστασίας όπως και ειδών καθαρισμού, απολυμαντικών, γαντιών κ.λπ., ώστε να καλυφθούν πλήρως και σύμφωνα με τις οδηγίες, οι ανάγκες των σχολείων της πόλης μας. Πλέον αυτών, στη διάθεση των σχολικών επιτροπών θα τεθούν επιπλέον ποσότητες ειδών αντιμετώπισης του κορωνοϊού που αναμένονται και προέρχονται από το Υπουργείο, την Περιφέρεια Αττικής και χορηγίες ιδιωτών.   

 

Επίσης με έγγραφο του Δήμου που περιλαμβάνει και τις εξειδικευμένες ήδη διενεργηθείσες, αλλά και προβλεπόμενες έως τον Ιούλιο του 2020 δαπάνες των σχολείων λόγω κορωνοϊού κατόπιν και σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα ενημερωθούν επισήμως και αναλυτικά οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για τις αυξημένες ανάγκες  χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών. Η άμεση ανάγκη αυξημένης χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων δαπανών τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έχει τεθεί ήδη ως αίτημα τόσο από τον κ. Δήμαρχο σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των Δημάρχων της Αττικής (5/5/2020) με την Υπουργό Παιδείας εν όψει της μερικής  επανέναρξης λειτουργίας των λυκείων στις 11/5/2020, όσο και κεντρικά μέσω της ΚΕΔΕ προς τα αρμόδια Υπουργεία. Τέλος δεν θα μπορούσα να παραλείψω πως με ενέργειες του Δήμου, κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των σχολείων, δρομολογήθηκαν και διενεργήθηκαν εργασίες επισκευών στο 1ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, στο 3ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας και 1ο ΕΠΑΛ, ενώ αποπερατώνονται εργασίες επισκευών εγκαταστάσεων και διαμόρφωσης αύλειων χώρων στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας καθώς και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας. Ομοίως, με ενέργειες των αρμοδίων τμημάτων του Δήμου και των σχολικών επιτροπών έχουν δρομολογηθεί αγορά υλικών και επισκευές σε βρύσες κ.λπ. Η ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων και η διασφάλιση των καταλλήλων συνθηκών για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων του Δήμου στις σχολικές μας μονάδες αποτελεί συνεχή και ακατάπαυστη μέριμνα της Δημοτικής Αρχής». 

Προηγούμενο άρθροΔράσεις των Εθελοντών Π.Π. Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΥπογειοποίηση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ανασκόπηση εργασιών εβδομάδας (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.