Το ESTIA πάει στο Υπουργείο μετανάστευσης…

0

Την πλήρη διαχείριση του προγράμματος στέγασης για αιτούντες άσυλο «ESTIA II» αναλαμβάνει εντός του έτους το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του.

Με απόφαση του υπουργού, Νότη Μηταράκη, τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα «ESTIA II», ενώ σε συνέχεια της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου επανακαθορίζονται οι όροι εισαγωγής και παραμονής σε αυτό, καθώς και οι προϋποθέσεις για τη διακοπή και τον τερματισμό των υλικών συνθηκών υποδοχής (εντός 30 ημερών για ωφελούμενους που έχουν λάβει θετική ή αρνητική απάντηση στο αίτημα ασύλου τους) ή την παράταση των παροχών σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων διεθνούς προστασίας, όπως οικογένειες των οποίων ένα μέλος έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ασυνόδευτα, εγκύους και λεχώνες.

Εντός του έτους το υπουργείο θα αναλάβει την πλήρη διαχείριση του προγράμματος, απόφαση που ανακοινώνεται λίγες ημέρες μετά τη μετατροπή των υφιστάμενων 28 δομών φιλοξενίας της ενδοχώρας σε περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης, προκειμένου αυτές να περιέλθουν στο διοικητικό του έλεγχο.


Εφημερίδα Fx-news: Διαβάστε OnLine το νέο τεύχος

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στις 08/04
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός-Ελλάδα (31.03): 82 νέα κρούσματα – 1314 σύνολο – 49 νεκροί
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.