“Σκληρή” ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών & ερωτήματα Fx

0

Από την Δύναμη Πολιτών λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση. Στο τέλος της ανακοίνωσης θα θέσουμε κάποια ερωτήματα στην παράταξη του Τέως δημάρχου κ. Αριστείδη Βασιλόπουλου.

Οι μάσκες της δημοτικής αρχής έπεσαν: τα είπαν μόνοι τους στο τελευταίο ΔΣ

 

Τα όσα πρωτοφανή ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17/2/20 επιβεβαιώνουν αυτό που από την αρχή είχε καταγγείλει η Δύναμη Πολιτών: ότι δηλαδή η δημοτική αρχή αποτελεί «ένα συνονθύλευμα που δημιουργήθηκε χωρίς (φανερό) πρόγραμμα, αρχές και σχέδιο, με μοναδικό σκοπό τα ατομικά οφέλη καθενός που συμμετείχε σε αυτό το ανατολίτικο παζάρι και την εφαρμογή σχεδίων που έχουν εκπονηθεί εκτός πόλης» (ανακοίνωση της ΔΠ 9/9/2019).

 

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ακούστηκαν και έχουν καταγραφεί στα πρακτικά σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες δεν διαψεύστηκαν:

 

1• για λίστα αποτυχόντων υποψηφίων της παράταξης Βούρου, που σχεδίαζε η διοίκηση να διορίσει ρουσφετολογικά στο πρόγραμμα «Εστία»

2• για υποσχέσεις διορισμού μέλους της οικογένειας Γρετζελιά που δεν τηρήθηκαν 
3• για συνεργάτες του δημάρχου που παράτυπα και αντιθεσμικά παρεμβαίνουν στο έργο των υπαλλήλων

4• για διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με τις μετακινήσεις υπαλλήλων που έκανε ο δήμαρχος.

 

Είναι φανερό ότι όλα όσα εδώ και μήνες κυκλοφορούσαν ως φήμες στην πόλη (και είχαν καταγγελθεί από εμάς) έρχονται στο φως, αναδύοντας τις δύσοσμες συναλλαγές με τις οποίες συγκροτήθηκε η δημοτική αρχή. Μια δημοτική αρχή που λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση «ημετέρων» και διοικεί με εκδικητικότητα, με αντιθεσμικές παρεμβάσεις και μια σωρεία μετακλητών συμβούλων. Μια δημοτική αρχή που επιχειρεί να ξηλώσει μια ολόκληρη υπηρεσία του Δήμου, για την οποία δόθηκε αγώνας τα προηγούμενα πέντε χρόνια να στελεχωθεί και να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη κοινωνικής στήριξης.

 

Απαιτούμε να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα, τα οποία αναφέρθηκαν ή επιδείχθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να μάθει ο λαός της πόλης μας τι ακριβώς συζητείται πίσω από κλειστές πόρτες και τι συμφωνίες γίνονται κάτω από τραπέζι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση και οι “ποινικά κολάσιμοι” χαρακτηρισμοί εναντίον της σημερινής (αλλά και οποιασδήποτε) διοίκησης του Δήμου, όπως και το “κράξιμο” από την “Δύναμη πολιτών” στα Μέσα που διαθέτει ή την στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα αλλά και στα social media, στηρίζονται στις “4 καταγγελίες που ακούστηκαν και έχουν καταγραφεί στα πρακτικά σοβαρές καταγγελίες” όπως αναφέρει η Δ.Π. στην ανακοίνωση. Ναι;;;

Και ερωτούμε:

  1. Έχουν στα χέρια τους κάποια επίσημη “λίστα αποτυχόντων υποψηφίων της παράταξης Βούρου”; Αν ΝΑΙ να μας την στείλουν και εμάς να την δημοσιεύσουμε και να “κράξουμε” και εμείς. Διότι στο Δ.Σ. η Fx-news και παρών ήταν και εκτενές ρεπορτάζ έκανε και δημοσίευσε τα σχετικά βίντεο. Η “λίστα” που αναφέρει η παράταξη του Τέως δημάρχου, είναι ένα χαρτί που ανέμιζε ο Παντελής Γρετζελίας στο Δ.Σ. κατά την διάρκεια της “επίθεσης” του στον Δήμαρχο Γιάννη Βούρο, το οποίο “ιδιόχειρο χαρτί – λίστα” του ζητήθηκε από επικεφαλής παρατάξεων αλλά και δημοτικούς συμβούλους να το καταθέσει στο προεδρείο και να το διαμοιράσει στις παρατάξεις. Το κατέθεσε ο κ. Γρετζελιάς; ΟΧΙ. Το μοίρασε στις παρατάξεις; ΟΧΙ. Πήρε την λίστα -με κάποιον τρόπο- η Δύναμη Πολιτών και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με “απόδειξη” την λίστα; Να την δημοσιεύσει τότε για να στηρίξει τους “ποινικά κολάσιμους” χαρακτηρισμούς της ανακοίνωσης και να “κράξουμε” και παρέα…
  2. Επίσης, να μας απαντήσει η Δ.Π. τι ξέρει για τις “υποσχέσεις διορισμού μέλους της οικογένειας Γρετζελιά που δεν τηρήθηκαν”. Ήταν μπροστά στο “αλισβερίσι” όπως καταγγέλει; Έχει κάποια σχετικά στοιχεία; Διότι όπως όλοι ακούσαμε στο Δ.Σ., το μόνο στοιχείο (μαρτυρία) είναι του Δημαρχου Γιάννη Βούρου. Ο οποίος ενώπιον όλων δήλωσε ότι “πιεζόταν από τον Παντελή Γρετζελιά κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους να διορίσει ειδική σύμβουλο του Δήμου την κόρη του”. Κάτι που και ο κ. Βούρος θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αποδείξει ότι συνέβη. Το γεγονός όμως είναι ένα (1). Προσέλαβε ο Δήμαρχος την κόρη του κ. Γρετζελιά; ΟΧΙ! Διέλυσε την συνεργασία με την παράταξη του επί 12ετία δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, γιατί τον πίεζε όπως δήλωσε; ΝΑΙ!
  3. Για τους συνεργάτες του δημάρχου που “παράτυπα και αντιθεσμικά παρεμβαίνουν στο έργο των υπαλλήλωνυπάρχουν επίσημες καταγγελίες με στοιχεία που έχουν δοθεί στα αρμόδια όργανα (διοικητικά-δικαστικά);;; Αν ΝΑΙ και αν αποδειχτεί η “παρατυπία και η αντιθεσμικότητα” να το ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ με τον πλέον ΣΚΛΗΡΟ τρόπο.
  4. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου διαλύθηκαν από τις μετακινήσεις που έκανε ο δήμαρχος; Πότε πρόλαβε να το διαπιστώσει η Δ.Π.; Τώρα έγιναν οι μετακινήσεις σύμφωνα με το πλάνο και τα σχέδια του δημάρχου (και του κάθε δημάρχου) όπως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει. Φυσικά θα παρακολουθούμε ως οφείλουμε την λειτουργία των υπηρεσιών, μέσα από το ρεπορτάζ που θα κάνουμε στους χρήστες των υπηρεσιών. Του δημότες δηλαδή. Και να είναι ΟΛΟΙ σίγουροι πως αν διαπιστώσουμε οποιαδήποτε δυσλειτουργία των υπηρεσιών θα την αναδείξουμε και θα “κράξουμε” τους υπευθύνους.-

Βίντεο-Highlights: Εκτός ημερησίας “κόντρες”…

Προηγούμενο άρθρο3ο Γυμνάσιο Ν.Φ.: Συμμετοχή στο 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας
Επόμενο άρθρο“ΒΟΜΒΑ” στο ESTIA: Συνελήφθη εργαζόμενος για “διακίνηση μεταναστών”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.