Η “Δύναμη Πολιτών” μιλά για “διοίκηση μειοψηφίας”…

0

Από την “Δύναμη Πολιτών” λάβαμε και δημοσιεύουμε δελτίο τύπου με το οποίο σχολιάζει η παράταξη του τέως δημάρχου κ. Βασιλόπουλου, την ανακοίνωση της διοίκησης του δημάρχου Γιάννη Βούρου για τον τερματισμό της συνεργασίας της με την παράταξη “Ξανά Μαζί”. Το οξύμωρο της ανακοίνωσης με την “επικεφαλίδα: “Μειοψηφία και με τη βούλα η διοίκηση Βούρου“, είναι πως η ανακοίνωση έχει ημερομηνία 10.02.2020 και όχι π.χ. 10.02.2015!  Θυμίζουμε ότι οι εκλογές του περασμένου Μαΐου (2019) και οι διοικήσεις μειοψηφίας (στο 96%) που προέκυψαν στους Δήμους της χώρας, έγιναν με τον νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση “Κλεισθένης Ι” και με το σύστημα της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ! Τον νόμο και το εκλογικό σύστημα που η προηγούμενη αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (στήριξε επίσημα την “Δύναμη Πολιτών” στις εκλογές του Μαΐου) ψήφισε και εφάρμοσε. Και το ίδιο έκανε (απλή αναλογική) και για τις βουλευτικές εκλογές…

Και ας μην παραλείψουμε πως στις δημοτικές εκλογές του 2014 (με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής), ο τέως δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος με 19% την πρώτη Κυριακή εξέλεξε 19 (από τους συνολικά 33 και διοίκησε πλειοψηφικά ‘και άνετα’… για 5 χρόνια) δημοτικούς συμβούλους, ενώ τον Μάιο του 2019 (με την “απλή αναλογική” της αριστερής κυβέρνησης που στήριξε την Δύναμη Πολιτών) ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Βούρος με ποσοστό 30% την πρώτη Κυριακή εξέλεξε μόλις 10 (από τους συνολικά 33) δημοτικούς συμβούλους! 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Μειοψηφία και με τη βούλα η διοίκηση Βούρου

 

Χρειάστηκαν 350 λέξεις και μπόλικα ψέματα στην τελευταία ανακοίνωση της παράταξης του κ. Βούρου για να αποκρυφτεί ένα και μόνο γεγονός: ότι η διοίκηση Βούρου είναι πλέον μειοψηφία, όχι μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στην τοπική κοινωνία.

 

Δυστυχώς για την πόλη μας, το συνονθύλευμα που συγκροτήθηκε μέσα σε λίγους μήνες με αποκλειστικό στόχο τη νομή της εξουσίας και την πιστή υποταγή στα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα, πνέει τα λοίσθια. Όσο για τις περίφημες αρχές και αξίες που επικαλείται η ανακοίνωση, αυτές μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούν να ακουστούν όταν όλοι και όλες γνωρίζουν τον τρόπο που πολιτεύεται η σημερινή δημοτική αρχή.

 

Τέλος, απαιτεί πραγματικά μεγάλο θράσος να παρουσιάζονται η Δημοτική Συγκοινωνία και η σχεδιαζόμενη ανάπλαση του Πετάλου Νησίδας ως έργα της σημερινής δημοτικής αρχής μέσα σε 5 μήνες!!!

 

Η δημοτική συγκοινωνία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, έστω και καθυστερημένα, επί της δημοτικής αρχής της Δύναμης πολιτών, ενώ το Πέταλο Νησίδας διεκδικούνταν επί χρόνια και περιήλθε στο Δήμο μας πάλι επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

 

Η κομπορρημοσύνη δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος. Ακόμη περισσότερο όταν βασίζεται στη δουλειά άλλων…

 

10.2.2020


Γιάννης Βούρος: Ανακοίνωση για το “διαζύγιο” με Γρετζελιά & για τις συνεργασίες

Προηγούμενο άρθροΝέα Χαλκηδόνα: Συνελήφθη Αφγανός “εγκέφαλος” σπείρας που λήστευε μετανάστες!
Επόμενο άρθροMy City 2020 | Διαβάστε on-line | Fx-Points (σημεία διανομής)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.