Η “Ένωση Γονέων ΝΦ-ΝΧ” για τις κινητοποιήσεις των μαθητών

0

Από την “Ένωση Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας” λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Τα αιτήματα των μαθητών είναι και δικά μας

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει τη στήριξή της στα αιτήματα που κατέθεσαν οι μαθητές των Λυκείων του Δήμου μας και στους αγώνες του μαθητικού  κινήματος.

 

Τα αιτήματα των μαθητών είναι και δικά μας, καθώς οι ελλείψεις καθηγητών που παρατηρήθηκαν και φέτος εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και οξύνουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες. Οι μαθητές έχασαν δεκάδες διδακτικές ώρες ακόμη και στα μαθήματα που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές.

 

Επιπλέον τα  κτηριακά προβλήματα που υφίστανται εδώ και χρόνια στο Δήμο μας και έχουν επιδεινωθεί με τη σεισμική δραστηριότητα του καλοκαιριού χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Είναι επίσης αδιανόητο στην εποχή μας οι διευθυντές των σχολείων να γίνονται «Ζητιάνοι» για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης αφού τα χρήματα από το Κράτος δεν επαρκούν για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες.

 

Η συντήρηση και το πετρέλαιο είναι η μεγαλύτερη δαπάνη του σχολείου και πρέπει να καλύπτεται  άμεσα και όχι με το σταγονόμετρο και με μικρές δόσεις! Τα προβλήματα αυτά αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της παιδείας έχουν φέρει σε απόγνωση μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι οι μαθητές ευαισθητοποιούνται για αυτά τα θέματα. Η Ένωση Γονέων στηρίζει κάθε απόφαση και δράση των μαθητών που λαμβάνεται μέσα από συλλογικές, μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Ας σκύψουμε όλοι στα παραπάνω προβλήματα και ας βρούμε λύσεις και τρόπους βελτίωσης  χωρίς υπεκφυγές και χρονοτριβές.

 

Το οφείλουν οι αρμόδιοι στους μαθητές, στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην τοπική κοινωνία.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γούλας                              Νίκος Τσορβάς

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου
Επόμενο άρθρο“Πολιτών Πολιτεία”: Την Δευτέρα (27/01) η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.