Στη Νέα Χαλκηδόνα σήμερα η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων

0

Σήμερα Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.00 μουσική συναυλία στο πρώην στρατιωτικό εργοστάσιο, πάρκο «Γ. Αποστολάκης» στη Νέα Χαλκηδόνα από την Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των φίλων της μουσικής.

Το πρόγραμμα της συναυλίας: 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ – CAMERATA JUNIOR ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ANTONIN DVORAK: Cavatina, έργο 75

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ:

Bethany

We Τhree Κings of Οrient Αre

Away in a Μanger

Silent Νight

Auld lang syne

ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

JOSEPH HAYDN: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε Ρε μείζονα Vivace – Un poco Adagio – Rondo all’ Ungharese (Allegro assai)

Σολίστ: Αλέξανδρος Μπενετάτος, πιάνο

JΟΗΑΝΝ & JΟSEF STRAUSS: Pizzicato Polka JOHANN STRAUSS: Annen Polka, έργο 117

HENRY MANCINI: The Pink Panther

The Βest of ABBA

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

Deck the Hall

Carol of the Bells Jingle Bells

We Wish you a Μerry Christmas

Μαέστρος: Νίκος Χαλιάσας

 

Μερικά στοιχεία για την CAMERATA JUNIOR – OΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η CAMERATA JUNIOR – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και τη διαπαιδαγώγησή τους σε μια πειθαρχία ομαδικής μουσικής δράσης. Πρώτος δάσκαλος και μαέστρος της Ορχήστρας μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 υπήρξε ο βιολονίστας Δημήτρης Σέμσης (σήμερα επίτιμος διευθυντής της), ο οποίος την ανέδειξε σε φυτώριο μελλοντικών καλλιτεχνών, διδάσκοντας και εμψυχώνοντας τους νέους.

Η Ορχήστρα αριθμεί περίπου 60 νέους και νέες, ηλικίας 8-25 ετών και δραστηριοποιείται σε δύο επίπεδα, καθώς εκπαιδεύει ένα παιδικό και ένα νεανικό τμήμα. Η σύνθεσή της ανανεώνεται διαρκώς, καθώς νέα μέλη προστίθενται μετά από ακρόαση, ενώ τα μεγαλύτερα αποχωρούν. Η συμμετοχή των μελών είναι δωρεάν και τα μαθήματα-δοκιμές φιλοξενούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου η Ορχήστρα πραγματοποιεί κάθε χρόνο την καθιερωμένη ανοιξιάτικη συναυλία της.

Η Camerata Junior έχει επίσης εμφανισθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, στα Διεθνή Φεστιβάλ Ναυπλίου και Άνδρου, στο Άργος, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα κ.α. Συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Φίλων της Μουσικής, όπως το Art Campus – Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις. Έχει ερμηνεύσει έργα του Γιώργου Κουρουπού και του Απόστολου Ντάρλα, ειδικά γραμμένα για εκείνην, έχει συμπράξει με έλληνες και ξένους σολίστ, ενώ στο πλούσιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται και πολλές πρώτες ελληνικές και διεθνείς εκτελέσεις.

Από τον Οκτώβριο του 2018 δάσκαλος και μαέστρος της είναι ο Νίκος Χαλιάσας. CAMERATA JUNIOR ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Διδασκαλία – Μουσική Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας

Βοηθός Διδασκαλίας: Μαργαρίτα Πλέστη

 

Μέγας Δωρητής Ισπανικό Ίδρυμα Κόσμος εν Αρμονία στη μνήμη Αλέκου Γουλανδρή

Προηγούμενο άρθροΈγιναν οι δωρεάν εμβολιασμοί στον Δήμο ΝΦ-ΝΧ
Επόμενο άρθροΕφημερίδα Fx-news: Δεκέμβριος 2019
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.