Δελτίο τύπου της Δύναμης Πολιτών

0

Λάβαμε το παρακάτω Δελτίο τύπου:

Κύριε Βούρο, οι μισές αλήθειες είναι ολόκληρα ψέματα

Ο κ. Βούρος στην δεύτερη ανακοίνωσή του για τις απολύσεις στις οποίες προέβη Χριστουγεννιάτικα, δράττεται της ευκαιρίας να αναφερθεί πικρόχολα στο «γιορτινό κλίμα που επικρατεί μετά από πολλά χρόνια στο Δήμο μας», οπότε χρειάζεται να τον ενημερώσουμε ότι: α. αυτά τα Χριστούγεννα βρήκε και τοποθέτησε τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που η Διοίκηση της Δύναμης πολιτών έφτιαξε το 2017 και το 2018. Βέβαια, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, και παρότι ως παράταξη ψηφίσαμε την πίστωση των 15.000 ευρώ που έφερε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε υποψία Χριστουγεννιάτικου χωριού για τα παιδιά της πόλης μας. β. βρήκε και αξιοποίησε για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου τη χορωδία που η Διοίκηση της Δύναμης πολιτών δημιούργησε το 2016 δωρεάν για τους συμπολίτες μας. γ. βρήκε και αξιοποίησε το τρενάκι που είχε αγοραστεί επί εποχής του κ. Γρετζελιά, το οποίο εμείς βρήκαμε διαλυμένο σε αποθήκες του Δήμου, το επισκευάσαμε και το θέσαμε σε λειτουργία από το 2016. δ. Ακόμα και το δέντρο που άναψε είναι αυτό που η διοίκηση της Δύναμης πολιτών έφτιαξε και τοποθέτησε στο Πάρκο Μικρασιατών. Επομένως, θα συνιστούσαμε στον κ. Βούρο να είναι πιο συγκρατημένος όταν μιλάει για «γιορτινό κλίμα ύστερα από πολλά χρόνια στο Δήμο μας», γιατί το κλίμα των προηγούμενων χρόνων είναι πιθανό να μην το είχε δει ούτε σε φωτογραφία.

Αυτό το γιορτινό κλίμα δεν το χαλούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ούτε οι εργαζόμενοι του Προγράμματος Εστία, ούτε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου. Το χαλάει ο ίδιος ο κ. Βούρος με μία πρωτοφανούς πολιτικής ανηθικότητας απόφαση να διώξει τους υπαλλήλους του προγράμματος «Εστία», πλην των απολύτως απαραίτητων μεταφραστών. Βεβαίως, δεν έχει την τόλμη να παραδεχθεί δημόσια τι σκοπεύει να κάνει, γι’ αυτό και προτιμά στις ανακοινώσεις του να  διδάσκει πολιτισμό, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, γράφοντας μισές αλήθειες και αφήνοντας υπονοούμενα περί ιδιαίτερης «ζέσης» του κ. Βασιλόπουλου. Εφόσον επιμένει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει, να τον ενημερώσουμε εκ νέου, ώστε να αντιληφθούν και οι συμπολίτες μας για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Το πρόγραμμα Εστία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017, ύστερα από εισήγηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με βάση τη σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου που λειτουργεί το Πρόγραμμα και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κατά τα έτη 2017 και 2018 δεν προβλεπόταν η ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού. Η σύμβαση, όχι μόνο δεν κάλυπτε την ανάγκη πρόσληψης σταθερού και μόνιμου προσωπικού, αλλά και στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα, καθώς δημιουργούνταν χρονικά κενά στην υπηρεσία, με όσους κινδύνους αυτό ενείχε. Γι’ αυτό και στη σύμβαση που υπογράφτηκε εκ νέου για το 2019 με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων του προσωπικού. Μπορεί ο κ. Βούρος να καταλάβει τη διαφορά  ή θα συνεχίσει να ισχυρίζεται ψευδώς ότι κάνει ό, τι κάναμε και εμείς; Γιατί εμείς, ακόμα και όταν ήμασταν υποχρεωμένοι από τη σύμβαση που είχε υπογραφεί να επαναπροκηρύξουμε τις θέσεις, δεν διώξαμε κανέναν υπάλληλο. Αντίθετα, όσο αναπτυσσόταν το ίδιο το πρόγραμμα και δημιουργούνταν πρόσθετες ανάγκες, προσλαμβάναμε επιπλέον υπαλλήλους, με την τελευταία μάλιστα πρόσληψη να έγινε επί της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν προχωρά σε ανανέωση των συμβάσεων, όπως μπορεί και όπως θα όφειλε να κάνει βάσει των πολιτικών της διακηρύξεων, αλλά παραβιάζει και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που η ίδια ψήφισε πριν δύο μήνες (223/2019) που αναφέρεται με σαφήνεια στην ανανέωση όλων των συμβάσεων στο Δήμο. Η δημοτική αρχή από τη μία μιλάει για «επιτυχημένο πρόγραμμα», δηλαδή για επιτυχημένη δουλειά των ανθρώπων που έφτιαξαν ένα πρόγραμμα εκ του μηδενός, αλλά από την άλλη κλείνει πονηρά το μάτι στους συμπολίτες μας που είναι άνεργοι να υποβάλουν αίτηση σε αυτό για να πάρουν τη θέση κάποιου που θα οδηγηθεί στην ανεργία. Αντί δηλαδή να αγωνιστεί για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ποντάρει στον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Πράγματι, το προσφυγικό δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά παιχνίδια. Το προσφυγικό απαιτεί πνεύμα αλληλεγγύης, εθνική στρατηγική, κρατική χρηματοδότηση, υποδομές και σταθερό και εξειδικευμένο προσωπικό, γιατί η ανάγκη ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην Ελληνική κοινωνία δεν είναι παροδική, αλλά μόνιμη. Αυτή τη θέση είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτήν υποστηρίζουμε και σήμερα. Όπως επίσης και οι ζωές των εργαζομένων δεν προσφέρονται για μικροπολιτικά παιχνίδια. Γι’ αυτό και πληροφορούμε τον κ. Βούρο ότι την ίδια «ζέση» είχαμε και για τους σχολικούς φύλακες, τους οποίους αρκετοί με τους οποίους συνδιοικεί, είχαν απολύσει το 2012. Την ίδια «ζέση» είχαμε με τους δημοτικούς αστυνομικούς, τους οποίους η κυβέρνηση Σαμαρά είχε διώξει το 2012 και όσοι το επέλεξαν επανήλθαν στο Δήμο το 2016. Την ίδια «ζέση» είχαμε για τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι», που ύστερα από πολλά χρόνια ετησίως ανανεούμενων συμβάσεων, προσλήφθηκαν μόνιμα στο Δήμο. Την ίδια «ζέση» είχαμε για κάθε εργαζόμενο που η σύμβασή του έληγε και κρατήθηκε, είτε έχοντας τη δικαστική μας συνδρομή, είτε με «εντέλλεστε» του κ. Βασιλόπουλου, όταν οι ίδιες οι υπηρεσίες αρνούνταν να ανανεώσουν τη σύμβασή τους. Τέλος, την ίδια «ζέση» είχαμε όταν, όχι μόνο δεν επαναπροκηρύξαμε θέσεις ανθρώπων που προσλήφθηκαν στην Κοινωφελή επιχείρηση επί της θητείας της κυρίας Γαϊτανά, αλλά προβήκαμε στη μονιμοποίησή τους. Επομένως κύριε Βούρο, όταν μιλάτε για «ιδιαίτερη ζέση», για «σκηνοθετημένες αντιπαραθέσεις» και «μικροπολιτικά παιχνίδια» θα σας συνιστούσαμε να κοιτάξετε πρώτα τον καθρέφτη σας. Και αφού τον κοιτάξετε, να αναλογιστείτε τον επικίνδυνο δρόμο τον οποίο επιλέξατε και να βρείτε το θάρρος να αλλάξετε πορεία.

Παρασκευή 28/12/2019

Προηγούμενο άρθρο“Πολλά ψέματα είπατε (κ. Βασιλόπουλε), ας πούμε και μια αλήθεια”! (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΈγιναν οι δωρεάν εμβολιασμοί στον Δήμο ΝΦ-ΝΧ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.